Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi zirveye damga vurdu

Uludağ Üniversitesi (UÜ) akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen Ar-Ge ve inovasyon projeleri İstanbul’da düzenlenen 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi’nde tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi zirveye damga vurdu
Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde düzenlenen 1.Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın destekleri ile İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) da katkı koyduğu zirveye toplam 14 Ar-Ge ve İnovasyon projesi ile katılan Uludağ Üniversitesi, katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Çok sayıda üniversite ve Ar-Ge merkezinin katıldığı zirvede akademisyen ve öğrencilerinin geliştirdiği 14 proje ile damga vuran Uludağ Üniversitesi heyetinde, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, proje sahibi akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Uludağ Üniversitesi'nin sergilediği tüm projeleri tek tek inceleyen Bakan Faruk Özlü, akademisyen ve öğrencileri tebrik etti. Zirveyi gezen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin de, Uludağ Üniversitesi’nin açtığı stantlar ile yakından ilgilendi. TÜBİTAK olarak verdikleri destekler ile sektörlerin ihtiyaçlarına çözüm olabilecek inovatif projelerin ortaya çıkmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Ergin, Uludağ Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine teşekkür etti.

UÜ Proje Yönetim Merkezi’nin organizasyonu ile 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi’ne katılan akademisyen ve öğrencileri yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, hedeflerinin geleceğin üniversitesini oluşturabilmek olduğunu söyledi. 3. Nesil Üniversite vizyonu ile hareket ettiklerini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Günümüzde üniversiteler artık teknolojide yarışır hale geldi. Bizler de yeni vizyonumuz doğrultusunda teknoloji üreten ve ürettiği teknolojiyi ekonomiye kazandıran bir üniversite anlayışı ile hareket ediyoruz. Uludağ Üniversitesi akademisyenleri artık Ar-Ge ve inovasyon projeler üretiyor. Özel sektör ile inovatif projelerde ortaklık yapıyor. Üniversite yönetimi olarak bizler de bu gelişmelerin desteklenmesi adına Ar-Ge projelerine verdiğimiz destekleri arttırdık. Proje üretmek isteyen akademisyenlerimizin önünü açmış olduk. Bugün de buraya TÜBİTAK tarafından destek alan 14 önemli projemiz ile katıldık. Zirveyi ziyarete gelenlerin stantlarımıza gösterdiği ilgiden çok memnun kaldık” diye konuştu.

Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi’ne tüm projelerin prototipleriyle birlikte katılan UÜ’lü akademisyen ve öğrenciler, ziyaretçilere projeler hakkında bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.