Hava Durumu

Uludere'de karartma yok

Cumhurbaşkanı Gül, Uludere olayına ilişkin, ''Herhangi bir karartma kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludere'de karartma yok
ABD ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Esenboğa Havalimanı'nda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Kayseri'deki terör saldırısının ardından siyasette muhataplık tartışmaları baş gösterdi. AK Parti ile BDP arasında yeniden görüşmeler olabileceği söyleniyor. Siz siyaset dünyasından neler bekliyorsunuz?'' sorusu üzerine Gül, bu konuların Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu ifade etti.

Gül, şunları söyledi:

''Büyük bir olgunlukla ve büyük bir kararlılıkla bu konuları gündemimizden çıkarmamız lazım. Bu konuları gündemimizden çıkarmadığımız süre içerisinde, enerjimizi tamamen aldığı, Türkiye'nin daha da hızlı gelişmesine ayak bağı olduğu gibi, Türkiye'de birçok siyasi, sosyal, maalesef ciddi problemler de oluşturmaktadır. O bakımdan gerek ilgili devlet kurumları gerek siyasi yapılar gerekse bununla ilgilenen herkesin bu işlerin çözümü yönünde, bu işleri Türkiye'nin gündeminden çıkartacak bir gayret, samimi üslupla çalışması gerekir. Herkesin üstüne düşen çok görev var.''

Uludere olayı
Gül, Uludere olayı ile ilgili, ''Maalesef çok derin acılar duyduğumuz, gerçekten çok büyük acılar duyduğumuz, bazıları özür falan diyor, özrün de ötesinde çok büyük acılar duyduğumuz bir olaydır bu. Bunu da bütün yöre halkının, herkesin, hayatını kaybedenlerin eşi, dostu hepsinin algılaması gerekir'' dedi.

Konuyla ilgili her türlü, sivil ve askeri soruşturmanın yapıldığına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

''Maalesef, bu üzücü yanlış hata olmuştur, ama nasıl olmuştur. İhmal mi vardır, bir imkan noksanlığı mı vardır, bir kapasite eksikliği mi vardır. Nereden kaynaklanmıştır olmuştur, onunla ilgili gayet ciddi bir soruşturma devam etmektedir hem idari hem de mahkemeler eliyle. Herhangi bir karartma kesinlikle söz konusu değildir. Askeri makamlarımız, her türlü dokümanı, her türlü bilgiyi, her türlü kaydı ilgili yargı makamlarına vermiştir. Bundan sonra da herhangi bir ihtiyaç olursa onu da vereceklerdir. Ama özellikle şunu bütün vatandaşlarımızın, özellikle de hayatını kaybedenlerin yakınlarının bilmesini isterim ki sivil, asker hepimizin üzüntüsü bu konuda çok derindir, çok samimidir. Maalesef elde olmayan bir şekilde gerçekleşmiştir bu acı, elem verici olay.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.