Hava Durumu

Uludere için yargı kararını bekliyoruz

Başbakan Erdoğan'ın Akil İnsanlar grubuyla bir araya geldiği toplantıda, Uludere, faili meçhuller, hasta tutuklu ve hükümlüler, KCK tutuklusu siyasi hükümlülerin serbest bırakılması gibi konular konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludere için yargı kararını bekliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her bölgeden 3 kişinin yeraldığı Akil İnsanlar grubuyla 8 saat süren bir toplantı yaptı.

Tek tek söz alan Akil İnsanlar, Başbakan'a izlenimlerini, tespitlerini, talep ve kaygılarını iletti.

Toplantıda, Uludere olayının faillerinin bulunup cezalandırılması, faili meçhuller, sınırda yeni karakollar yapılması, yeni köy kourucusu alımı, bölgedeki güvenlik barajları, hasta tutuklu ve hükümlüler, KCK tutuklusu siyasi hükümlülerin serbest bırakılması, yerel yönetimlere parelel, yerel demokrasinin güçlendirilmesi konuları gündeme geldi.

Başbakan, sınırda yeni karakol yapılmasının söz konusu olmadığını, geçmiş tarihte, TOKİ'ye ihale edilen karakollarının yapımının sürdüğünü, yeni köy korucucusu alımının olmadığını, barajlarında güvemlik amaçlı değil, sınır aşan sullarla ilgili uluslararası sözleşme gereği yapıldığını belirtti.

ULUDERE İÇİN YARGI KARARI BEKLENİYOR

Başbakan Erdoğan, Uludere olayı ile ilgili yargının kararını beklediklerini, hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili adli tıp kurumunun verdiği raporların dikkatte alındığını söyledi.

Kürtlerde bir bölünme kaygısı olmadığı, ayrıca Batıda oluşan bölünme kaygısına Güneydoğu'da bir anlam verilemediği de Başbakana iletildi. Kürtlerin sadece kendi kimlikleriyle tanınmak istendiği dile getirildi.

Kezban Hatemi'nin Şırnak'ın Cizre ilçesinde görüşmelerini kayıt yapan polisi kovalamasını da Başbakana anlattığı öğrenildi.

Güneydoğu Akil Adamlar Heyeti, önümüzdeki hafta içerisinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüşerek, KCK tutukluları ve hasta tutukluların durumunuda ileterek çözüm isteyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.