Hava Durumu

Uluslararası Arapça finali yapıldı

Yıldırım Belediyesi önderliğinde Merinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları finali yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uluslararası Arapça finali yapıldı

Sabah erken saatlerde yarışmaya başlayan 80 öğrenci, 25 ülkesinden 350 milyon nüfusun konuştuğu Arapça dili için yarıştı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan final müsabakasına Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin olmak üzere, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BİHMED Başkanı Halil Eldemir ve çok sayıda İmam Hatip Lise öğrencisi ile vatandaş katıldı.


8 Balkan ülkesinin 500 İmam Hatip Lisesi’nden 10 bini aşkın öğrencinin katıldığı elemelerde dereceye giren 80 öğrencinin final müsabakası için, İmam Hatipli öğrenciler 3 kategoride yarıştı. Balkan ülkelerinden gelen birincilerin, Türkiye’nin birincileriyle yarıştığı 3. Uluslararası Arapça Yarışları’nda şiir okuma, hitabet ve musiki kategorilerinde yarışan öğrencilerin, şiir ve hitabet jüri üyeliğini; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Güler, Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdussamet Bakkaloğlu, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Maksutoğlu, F.S.M. Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah El-Qarni, Avrupa İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zübeyr Halafallah ve F.S.M. Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Said El-Shahrani yaptı.


Musuki dalında jüri üyeliğini ise sanatçı Rashid Ghulam, Sanatçı Yahya Havva, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zinnur Kanık yaptı. Balkan Ülkelerinin birincilerinin, Türkiye birincileri ile yarıştığı 3. Uluslararası Arapça Yarışması kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Suriyeli ünlü sanatçı Yahya Havva ve Faslı Sanatçı Rashid Ghulam da söylediği ilahilerle katılımcılardan büyük alkış aldı.


Akşam üstüne doğru tamamlanan Arapça Yarışları final müsabakasında Şiir Okuma’da 1. Makedonya’dan Evzal Sinani, 2. Kosova’dan Besa Kqıku, 3. Türkiye’den Halime Yüsra Sürmeli, Hitabet kategorisinde 1. Kosova’dan Aıd Muslıu, 2. Türkiye’den Kemal Akdağ, 3. Sırbistan’dan Amar Muderizovic, musiki kategorisinde ise 1. Kosova, 2. Bosna Hersek, 3. Hırvatistan grubu oldu.
Dereceye giren öğrencilere sertifikalarını, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve jüri üyeleri verdi. Başkan Keskin ayrıca jüri üyelerine de İznik Çinisi de hediye ederek, teşekkür etti.


Çocukları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin, 20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 15.00’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katılacağı törenle, verileceğini duyurdu.
3. Uluslar arası Arapça Yarışlarında birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.