Hava Durumu

Uluslararası Bursa Festivali'ne yıldız yağmuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’, kentte kültür ve sanat rüzgarı estirecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2013 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2013 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uluslararası Bursa Festivali'ne yıldız yağmuru

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sanatın dünyanın ortak dili olduğunu belirterek, “52 yıldır yaşatılmakta olan bursa festivali, şehrimizin geleneksel değerleri arasına katılmayı hak eden önemli bir organizasyondur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘52. Uluslararası Bursa Festivali’ ve ‘20. Fotoğraf Günleri’ programını, Merinos Gölpark’ta düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıkladı.

‘Uluslararası Bursa Festivali’nin Bursa’nın 52 yıllık geleneği olduğunu söyleyen Başkan Altepe, 1962 yılından bu yana hayata geçirilen festivalin, kentin onuru ve gururu olduğunu söyledi. Medeniyet kenti Bursa’da kültür ve sanat heyecanının tüm şehre yayılacağını belirten Başkan Altepe, “Mimari özellikler, doğal güzellikler tek başına bir şehrin ruhunu anlatmak için yeterli değildir. Şehirler, kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Eğer bir toplumda kültüre ve sanata değer verilmiyorsa, o toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak bizim görevlerimiz arasındadır. Biz yola çıkarken, Bursa’mızı tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte yaşanabilir, çağdaş bir dünya kenti yapmak istediğimizi söyledik. Bu yüzden, sosyal yaşantımızı, kültürel hayatımızı canlı tutan bütün faaliyetleri destekliyoruz. Sanat dünyanın ortak dilidir. Bu dilin tüm renkleriyle birlikte harmanlandığı festivallerden biri de Bursa Festivalidir. 52 yıldır yaşatılmakta olan Bursa Festivali, şehrimizin geleneksel değerleri arasına katılmayı hak eden önemli bir organizasyondur. 1962 yılından bu yana şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, kültür ve sanatı dünya gündemine taşıyan bir gelenektir Bursa Festivali” diye konuştu.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de dünyadaki tüm yeni akımları titizlikle taradıklarını ve farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını kaydetti.


12 Haziran Salı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın açılış konseriyle başlayacak festivalde, Goran Bregoviç, Gökhan Türkmen, Zaz, Sibel Can, İzzet Altınmeşe, Belkis Akkale, Süreyya Davulcuoğlu, Nuray Hafiftaş, Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Huascar Barradas, Gülşen ve Erkan Oğur gibi Türkiye’nin ve dünyanın önemli isimleri Bursalılarla buluşacak.

Festivalin fiyatları 5 ile 35 TL arasında değişen biletleri Biletix´de satılacak olup, biletler 24 Mayıs Cuma günü satışa sunulacak. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesi ile Atatürk Stadyumu arkasındaki Kültürpark girişi gişesi, Osmangazi Bursaspor Katlı Otoparkı, Çetin Family Nilüfer, Çetin Family Emek ve Çekirge Exxe mağazasında da biletler satılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.