Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umredeki kavgada yeni gelişme!

İsmailağa'ya bağlı olduğu iddia edilen iki cemaatin Mekke'deki büyük kavgasının yankıları sürüyor. İki taraf da yeni açıklamalar yaptı. Kıyam-der'den yapılan açıklamada "Hukuki süreci başlattık" denildi. Fatih Medreseleri ise "Saldırganlar cezalarını alana kadar bu işin peşinde olacağız" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Umredeki kavgada yeni gelişme!

İsmailağa Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen Kıyam-Der ve Fatih Medreselerine bağlı iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de, otel lobisinde kavga ettikleri ortaya çıkmıştı. 25 Nisan akşamı, Kabe'ye bir km uzaklıktaki oteldeki kavganın sözlü sataşmayla başladığı, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Yaşanan kavga yargıya taşındı. Kavganın taraflarından yeni açıklamalar geldi.

KIYAM-DER: İSMAİLAĞA'NIN ADINI KULLANIYORLAR

Kavganın taraflarından Kıyam Der'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Fatih Medreseleri, İsmailağa'nın adını kullanmakla suçlandı, "Sevgili üstadımız Mahmud Efendi hazretlerimizin, İsmailağa Vakfımızın ve tüm cemaatimizin adını kullanarak istismar eden Masum Bayraktar" ifadesi yer aldı.

Açıklamada "Gerekli incelemeleri yapan dernek yönetimimiz elde ettiği delilleri ilgili makamlara ulaştırarak hukuki süreci başlatmıştır" denildi.

FATİH MEDRESELERİ: "NİYE UZATTINIZ DİYENLERE..."

Kavganın diğer tarafı Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada ise "Bu Kıyamder'in ilk saldırısı değil son da olmayacak neden bu kadar uzattınız diyenlere şunu diyoruz bu şebeke senelerdir düzenli olarak Türkiye de ve her sene hac ve umre de hocalarımıza saldırılar düzenlemişlerdir. Saldırganlar cezalarını alana kadar bu işin peşinde olacağımızı kamuoyuna bildiririz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada "Başlarına ufacık bir musibet geldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar bizim imtihanımızı ve başımıza gelen çoğu şeyi sinemize çektiğimizi bilemez akılları alamaz kalpleri bünyeleri kaldıramaz" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.