Hava Durumu

Umuda yolculuk...

Bursaspor pazar günü Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig'deki kaderini belirleyecek sezonun son maçı için bugün Bursa'dan ayrılacak. Mesut Bakkal oyuncularına, 'sadece işinize odaklanın' talimatını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2019 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Umuda yolculuk...

Göztepe maçından sonra takımını gözlerden uzak tutan Bakkal, oyuncularını maç saatine kadar motive edecek...

Bursaspor'un kaderini belirleyecek Malatyaspor maçı için geri sayım bugün başlayacak. Yeşil Beyazlı futbolcular pazar günü oynanacak maç için bugün Bursa'dan ayrılacak. Göztepe maçından sonra takımının gözlerden uzak kalmasına özen gösteren teknik direktör Mesut Bakkal bu hafta tüm antrenmanları kapatmış, oyuncularıyla baş başa kalmıştı. Bursaspor'un başında çıktığı 6 maçta sadece bir galibiyet alan Mesut Bakkal'ın bu süreçte oyuncularıyla ligde kalma umutlarıyla ilgili birebir toplantılar yaptığı bildirildi.

İŞİMİZE ODAKLANALIM

Mesut Bakkal'ın oyuncularına Göztepe maçının sonrasında katıldığı basın toplantısında sarf ettiği sözleri kullandığı ve 'umutların azaldığının farkındayız. Ama ne olursa olsun biz çıkıp Maltyaspor maçını kazanacağız. Kazandıktan sonra da rakiplerimizin alacağı sonucu bekleyeceğiz. Ama biz sadece kendi işimize odaklanacağız. Diğer maçları düşünürsek bu durum performansımıza yansır" dediği bildirildi. Bursasporlu futbolcular karşılaşmanın son hazırlığını Malatya'da yapacak ve maç saatini beklemeye başlayacak.

ERTUĞRUL-CHEDJOU İKİLİSİ İLK KEZ YOK

Teknik Direktör Mesut Bakkal, bu zorlu randevu öncesinde zorunlu rotasyona gidecek. Göztepe karşısında gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou ve takımdan ayrılan Allano Lima maçta forma giyemeyecek. Sezonun genelinde sağ bek pozisyonunda forma giyen ve takımın en istikrarlı isimlerinden olan Barış Yardımcı'nın da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olması Mesut Bakkal'ı düşündürüyor. Yeşil beyazlı ekip, ilk kez bu oyuncularından aynı maçta verim alamayacak.

BAKKAL, ALTERNATİFLERE YÖNELDİ

Savunma tandemini oluşturan ve sezonun genelinde birlikte oynayan Ertuğrul-Chedjou ikilisinin bu kritik randevuda forma giyemeyecek olması, teknik heyeti alternatif isimlere itti. Sezon başında takıma katılan ancak ligde yalnızca 7 maçta forma giyen Santiago Vergini'nin 11 maç aradan sonra forma giymesi bekleniyor. Bu mevki için geriye tek bir oyuncu, 22 yaşındaki Furkan Emre Ünver kalıyor. Genç oyuncu bu sezon ise ligde hiç süre alamadı.

LIMA'NIN YERİNE YUSUF ERDOĞAN

Mesut Bakkal'ın bir başka alternatifi ise bir başka pozisyondaki oyuncuya, savunmanın tandeminde görev vermek olacak. Takıma veda eden Allano Lima'nın yerine ise Yusuf Erdoğan'ın şans bulması bekleniyor. Göztepe karşısında oyuna ikinci yarıda dahil olan ve yeşil beyazlı ekibin hücumlarında etkin rol alan Yusuf, böylelikle iki maçlık aranın ardından yeniden ilk 11'e dönecek. Gole ihtiyacı olan Bursaspor'da Mesut Bakkal'ın Umut Nayir ve Diafra Sakho ikilisine ileri uçta görev verebileceği de gelen bilgiler arasında.

MALATYA'DA DÜDÜK PALABIYIK'TA!

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında oynanacak 5 karşılaşmada görev yapacak hakemler belli oldu. Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor maçını Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Mustafa Sönmez yapacak olurken Atilla Karaoğlan ise 4. hakem olarak görev olacak. Yeşil Beyazlıların Malatya'da oynayacağı maçla aynı saatte başlayacak ve kümede kalma durumunu yakından ilgilendiren Göztepe-Ankaragücü maçında ise Cüneyt Çakır düdük çalacak.

TİMSAH DAĞILIYOR!

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile kritik bir randevuya çıkacak olan Bursaspor, kümede kalma hesapları yapıyor. Rakibini yenerek Göztepe'nin puan kaybını bekleyecek Yeşil Beyazlı camiayı, sezon sonunda ise hareketli günler bekliyor. 9 oyuncusu sözleşmesi sona erecek Bursa temsilcisi, ligde kalsa da kalamasa da önümüzdeki sezon kadroyu baştan aşağıya yenileyecek. Bursaspor'un mevcut kadrosundaki 6 oyuncu; Diafra Sakho, Umut Nayir, Aurelien Chedjou, Henri Saivet, Tunay Torun ve Allano Lima'nın sözleşmesi önümüzdeki ay sona eriyor. Bu isimlerden Lima, geçtiğimiz gün yayınladığı mesajla Bursaspor taraftarına veda ederken, aynı zamanda kart cezası nedeniyle Malatya deplasmanında görev alamayacak Chedjou da Bursaspor defterini kapamış durumda. 6 oyuncunun da sezon sonu itibariyle takımlarına dönmesi bekleniyor. Yeşil Beyazlı ekipte Iasmin Latovlevici, Furkan Soyalp ve Jires Kembo, haziran ayı ile birlikte boşa çıkacak.

PFDK'DAN AĞIR FATURA!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu SÜper Lig'in 33. haftasında sahasında Göztepe'yi ağırlayan Bursaspor'a ceza ve-rildiğini açıkladı. TFF'nin sitesinden yapılan açıklamada, "Bursaspor'a Göztepe maçında taraftarlarının sebep olduğu olaylar nedeniyle toplam 295 bin TL para cezası ile GÜNEY KALE ARKASI 122, 123, 124, 125, 126 nolu blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilme cezası verilmiştir" denildi. Kuruldan yapılan açıklamada ayrıca Galatasaray'ın Medipol Başakşehir'i 2-1 yendiği maçta yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle ek bilgi ve belge talep edildiğinden dosyanın incelenmesinin devamına karar verdi. Karşılaşmanın ardından Fatih Terim saldırı ve talimatlara uymadığı gerekçesiyle, Ümit Davala ve Orhan Ak da sportmenliğe aykırı harekette bulundukları gerekçesiyle sevk edilmişlerdi.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ!

TFF U-21 Ligi bu hafta oynanacak maçlarla sona eriyor. A takıma birçok oyuncu kazandıran Bursaspor U-21 Takımı bugün saat 15.00'de Yeni Malatyaspor karşısında son kez sahaya çıkacak.
1996-1997 sezonunda Süper Lig'de yer alan kulüplerin altyapılarını güçlendirerek tüm futbolcuların resmi müsabaka oynamalarını ve deneyimlerini artırmalarını sağlamak, milli takımların altyapısını oluşturmak amacıyla PAF (Profesyonelliğe Aday Futbolcular) Ligi kuruldu.
Daha sonraki yıllarda A2, son olarak U-21 adını alan lig bu hafta oynanacak maçlarla sona eriyor.

İlk yıllarında A takım maçlarından önce stadyumlarda oynanan ligde Bursaspor, 2015-2016 sezonunda 80 puanla şampiyon-luk yaşadı. Timsah'ın U-21 takımı bugün saat 15.00'de Yeni Malatyaspor karşısında son kez sahaya çıkacak.

Bursaspor'un geçmişte PAF takımında oynayan ve zamanla A takımında da forma giyen oyuncularının bazıları şöyle, "Mustafa Er, Tayfun Seven, Tamer Coşkun, Serdar Kulbilge, Fatih, Şen, Orhan Alemdar, Mehmet Al, Metin Akan, Bekir Ozan Has, Serdar Aziz, Eren Albayrak, Volkan Şen, Sercan Yıldırım, İsmail Haktan Odabaşı, Muhammet Demir, Emre Pehlivan, İlhan Depe, Harun Tekin, Okan Deniz, Oğulcan Çağlayan, Furkan Soyalp, Okan Kocuk, Batuhan Altıntaş, Doğanay Kılıç, Mehmet Zeki Çelik, Muhammet Şengezer, Kubilay Kanatsızkuş."

İKİLİ OYUN BOMBA GİBİ...

Samet Zinciroğulları ile Tolga Öztaş'ın hazırlayıp sunduğu "İkili Oyun" bugün saat 21.00'de AS TV'de. Canlı olarak ekranlara gelecek programda Bursaspor ve dünya sporunda öne çıkan gelişmeler konuşulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.