Hava Durumu

Umuteli aileleri iftarda buluştu

İnegöl Belediyesi'nin yardım kuruluşu olarak İnegöl’deki yoksul ve dar gelirlilere çeşitli yardımlar yapmakta olan Umuteli Sosyal Yardım Derneği Başkanlığınca iftar yemeği verildi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Umuteli aileleri iftarda buluştu
Hikmet Şahin Kültürparkı içinde bulunan bir çay bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Partili bazı Belediye Meclis üyeleri, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden yardım alan aileler ile Suriyeli aileler katıldı.

"TÜRKİYE OLARAK ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ"

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Umuteli ailelerimizi ve Suriye’den misafir olarak ilçemizde bulunan aileleri burada ağırlıyoruz. Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan bütün coşkusuyla, bütün heyecanıyla devam ediyor. Bugün itibariyle altıncı günü bitirmiş olduk. Bugünlerin yüzü suyu hürmetine duamız şudur; ‘Rabbim bütün dünya coğrafyasında gözyaşı döken Müslümanların, kanı akan Müslümanların sıkıntılarına, kederlerine son versin.’ Bu iftarlar burada verildiği gibi yurtdışında da iftarlar veriliyor. Bu akşam bir Başkan Yardımcım Gürcistan’dalar. Orada ki iftar sofrasına katıldılar, erzak dağıtımı yapılıyor. Önümüzdeki hafta bir başka Başkan Yardımcım heyetiyle beraber Sudan’a gidecek. Nasip olursa ben İlçe Başkanımla Kosova’ya gidiyorum. Bir heyetimizde Bosna Hersek’e gidecek. Oradaki iftarlara ve erzak dağıtımlarına katılacaklar” dedi.

“Biz farklı akşamlarda da yine bir araya geliyoruz. Önemli olan mesele karın doyurmak değil, o 17 saat boyunca tuttuğumuz oruçları 5-10 dakikalık beslenmeyle hemen gideriyoruz. Mesele bir arada olabilmek, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyabilmektir” diyen Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"İster Türkiye’nin değişik yörelerinden olsun, isterse yurtdışında gelmiş kardeşlerimiz olsun, Suriye ağırlıklı olsun hiç önemli değil. Bizim ortak paydamız, mensup olduğumuz dinimiz İslam dini. Hepimiz oruçlu olmamız hasebiyle buradayız. Allah birlik ve beraberliği bozmasın. Ben yurtdışına çok gitmiş bir kardeşinizim. 50 civarında ülke gezdim. Biz gerçekten çok güçlü bir ülkeyiz. Türkiye olarak çok güçlü bir ülkeyiz. Ülkemizde 3 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz var. Suriyeli kardeşlerimiz şuan soframızda bizimle beraberler. Koskoca o heybetli Avrupa, aman Suriyeliler gelmesin diye türlü türlü önlemler alırken, hamd olsun başta Cumhurbaşkanımızın hamiyetperver yaklaşımıyla, alicenaplığıyla biz 3 milyonda fazla Suriyeli kardeşimizi Türkiye’de misafir ediyoruz. İnegöl’de de 11 bin civarında Suriyeli misafirimiz var. Dünyanın dört bir tarafından iftarlar var. Ve her yerde hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti var. Bu Türkiye’nin büyüklüğüdür. Hiçbir İslam ülkesinin yapamadığını şuan Türkiye dört bir tarafta yapmaya çalışıyor. O yüzden ben şu saat yüzü suyu hürmetine hem burada ikamet eden kardeşlerimiz hem de Suriye’den buraya göçmen olarak gelmiş kardeşlerimizden bir tek temennim var, gerçekten bu ülkenin birlik ve beraberliği için, bu ülkeyi yönetenler için sizlerden dua istiyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.