Hava Durumu

Üniversite adayları dikkat! Son 3 gün...

1 Mart'ta başlayan YKS başvuru işlemleri 21 Mart'ta sona eriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversite adayları dikkat! Son 3 gün...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. YKS başvuruları 1 Mart'ta başlamıştı. Başvurular 21 Mart'ta sona erecek.

YKS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı 2018-YKS kılavuzuna göre, başvurular 1-21 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınav ücretleri ödemesi için son gün ise 22 Mart 2018. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarının ücretleri 50'şer lira. Başvuru ücretiyle sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti 5 TL, ek yerleştirme ücreti 15 TL. Başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru günü ise 4 Nisan. Sınav ücretinin aynı gün ödenmesi gerekiyor. Geç başvuru gününde TYT, AYT, YDT sınav ücretleri ise 75 TL olacak.

YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunlu. Diğer oturumlar isteğe bağlı. 2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler; ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar; ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar; ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar 2018-YKS'ye başvurabilecekler. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan programlarla özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YKS'ye girmeleri zorunlu.

YKS BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Sınava başvurmak isteyen adaylar kılavuza ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklar.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı yani son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr yapabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri'nden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar. Sınava başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacak. Adaylar, kılavuzun dikkatle okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklar.

BAŞVURU ÜCRETİNİ YATIRIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacak. Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacak ve sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek. Başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.