Hava Durumu

'Üniversite bizi aşar'

Bursa'nın ortak fayda kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2013 yılının ilk meclis toplantısı dün akşam BTSO hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, 2012'nin ekonomik açıdan zor bir yıl olduğunu, Avrupa'da yaşanan krizin özellikle Bursa'yı etkilediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Üniversite bizi aşar'

Melahat BİLGİN


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise, dünyanın biraz daha toparladığını, 2013-2014'ün ise biraz daha güzel geçebileceğini öngördü.


ODALAR NE Mİ YAPAR?
Oda bünyesinde birçok iş koluna yardımcı olduklarının altını çizen Celal Sönmez, şöyle devam etti: "6 yılda 4 bin 837 üye arkadaşımız 270 milyon lira tutarında kredi imkanlarımızdan faydalanmış. Yani biz odamızla ne kadar gurur duysak azdır. Bazen soruyorlar oda neler yapıyor diye... 'Bebek konfeksiyonu' tehlikeli işler sınıfındaydı. Nesi tehlikeli bu işin? Bu sınıftan çıkarıldı. Dershanelerin kapatılması konusu vardı. Odamız sayesinde bu da durduruldu. Birçok yükümlülük yüklüyordu arkadaşlarımıza, bundan kurtulduk. Bu organizasyonun nelere kadir olduğu işte ortada. Buyurun odalar bunları yapıyor işte. Neler yaptığımızı gördünüz."

 

2012 NE OLDURAN, NE DOLDURAN YIL


2013 yılı için beklentilerine dikkati çeken BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de, "Bildiğiniz gibi 2012 ne olduran, ne de dolduran bir yıl oldu. 2013 de böyle geçeceğe benziyor. Büyümenin yüzde 4'ler seviyesinde olmasını temenni ediyoruz. Umarım bu şekilde geçer" dedi.

 

 

İŞTE GELDİK GİDİYORUZ, ŞEN OLASIN HALEP KÖYÜ


Yeni kurulması istenen TOBB Fakültesi hakkında tavsiyelerde bulunan BTSO Başkanı Celal Sönmez, "Ticaret ve Sanayi Odası Üniversitesi dediniz. Ben 'fakülte' olarak algılıyorum onu. Başkanımıza teşekkür ediyorum. 'İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep köyü' derler ya... Gerçi çok da kaldık, 17 yıl... Halep şikayet etmekte haklı...

ÜNİVERSİTE OLMAZ
Üniversite yanlış... Biz bunu kaldıramayız. İyi niyetli yaklaşımlar ama bizim işimiz değil bunu kurmak. TOBB Fakültesi olmalı. Hele bir de TOBB gelip kendi kuruyorsa çifte kaymaklı olur. Bizim kaç kuruş paramız var ki bir üniversite kurmaya kalkışalım. Bunun giderlerini nasıl karşılayacağız? Bence bizden sonraki arkadaşlara bu bir nevi tavsiye olur diye düşünüyorum"dedi.

 

 

BUGÜN HERKES ÇOK İLGİLİ, GİDİYORUM DİYE MİDİR NEDİR?

Odanın seçim sürecine girdiğini anımsatan BTSO Başkanı Celal Sönmez, "Hakkımdaki güzel görüşleriniz nedeniyle herkese teşekkür ediyorum. Bugün nedense herkes çok ilgili... Gidiyorum diye midir nedir? Beyler 3 ay daha katlanacaksınız bana. İnanıyorum ki, kırıp dökmeden geçecek bir seçim dönemi yaşayacağız. Nerdeyse sürecin yarısını tamamlamıştık. TOBB seçimleri ertelenmeseydi de keşke bu iş bitseydi diyesi geliyor insanın. Yani 15 gün sonra bitmiş olacaktı. Ama düzeltilmesi gereken şeyler (NACE sistemi) varsa onlar da düzeltilir" diye konuştu.

 

 

BAZI KENDİNİ BİLMEZLERİ KONTROL ETMENİZ İMKANSIZ

Mayıs ayında gerçekleşecek seçimlerin sorunsuz tamamlanmasını isteyen BTSO Başkanı Celal Sönmez, "Bazı kendini bilmez kişileri kontrol etmeniz mümkün değil. 48 komite oluşuyor. Her birinde 10 kişi koştursa 480-500 kişi. Kimin ağzından ne çıkacağı bazen belli olmuyor. Bunlara da pek aldırmayalım. Odamıza sahip çıkalım. Hakikaten sahip çıkalım. Birliktelikten ve organizasyondan kuvvet doğar. Şubat, mart, nisan... 3 ay kaldı. Mayısta seçimlerin tamamlanacağını düşünüyorum. Hepimiz eşitiz, kardeşiz ve anlayışlı olmalıyız" dedi.

 

 

TERÖR ÇÖZÜME YAKI

Türkiye'ye ayak bağı olan en büyük sorunlardan terör konusuna da değinen Sönmez, "Güneydoğu, terör, PKK adı neyse artık bu sorunun çözümü konusunda ciddi işler yapılıyor. Dilerim sorumlu herkes, ağzından çıkan her kelimeye dikkat eder ve çalışmalar da sürer... Buraya harcanan kaynakları ve gençleri düşündüğümüz zaman, inşallah sorunun bitmesiyle birlikte Türkiye koşacak, coşacak" ifadesini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.