Hava Durumu

Üniversitelilere ücretsiz Avrupa fırsatları anlatıldı

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, bu yıl faaliyete geçen Orhangazi Üniversitesi'nin öğrencilerine Gençlik Meclisi çalışmalarını ve Eurodesk'in sağladığı ücretsiz Avrupa fırsatlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversitelilere ücretsiz Avrupa fırsatları anlatıldı

Eurodesk Yerel Temas noktalarından biri olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Eurodesk (Avrupa Bilgi Ağı), Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Erasmus ve Gençlik Eylem Programları hakkında gençleri bilgilendirmeye devam ediyor. Bursa Orhangazi Üniversitesi Kampusu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan öğrenciler, AGH, staj ve eylem programları hakkında merak ettiklerini Gençlik Meclisi gönüllülerinden öğrendi.

Eurodesk'in gençlere eğitim ve gençlik alanlarında Avrupa fırsatları sağladığını ve Avrupa'daki faaliyetlere katıma hakkında bilgi temin ettiğini anlatan Gençlik Meclisi Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Temsilcisi Yasin Taşkum, tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulan Eurodesk'in Türkiye'de ise Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildiğini söyledi.

Eurodesk Avrupa Bilgi Ağı'nın, ücretsiz soru cevaplama hizmeti (e-posta, faks, telefon ve ziyaretle) ve soru sahiplerine tavsiye ve yardım hizmeti verdiğini hatırlatan Taşkum, "Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi de sağlayan Eurodesk, eğitimlerin düzenlenmesini, destek hizmetlerini, seminerleri ve diğer programların düzenlenmesini içeriyor. Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılmasına imkan veren Eurodesk, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılmasına hizmet ediyor. Eurodesk Türkiye Temas Noktaları ise AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.