Hava Durumu

Ünlü aktör cinsel taciz iddialarına ilk kez yanıt verdi

ABD'li aktör, yapımcı ve yönetmen Casey Affleck hakkındaki taciz iddialarına ilk kez yanıt verdi. Affleck 2010 tarihli kurmaca belgesel türündeki 'I'm Still Here' (Ben Hala Buradayım) filminin setinde 'profesyonel olmayan ortama' katkıda bulunduğunu itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü aktör cinsel taciz iddialarına ilk kez yanıt verdi

ABD'li aktör, yapımcı ve yönetmen Casey Affleck hakkındaki taciz iddialarına ilk kez Associated Press'e (AP) verdiği özel röportajda yanıt verdi. Ünlü aktör Ben Affleck'in kardeşi olan ve rol aldığı yeni film 'The Old Man & The Gun' adlı film için basınla temasa geçen 42 yaşındaki Affleck, yapımcısı ve yönetmeni olduğu 2010 tarihli kurmaca belgesel türündeki 'I'm Still Here' (Ben Hala Buradayım) filminin setinde 'profesyonel olmayan ortama' katkı sağladığını itiraf etti.

Sette çalışan 2 kadın kontrat ihlali gerekçesiyle Affleck'e dava açmış, daha sonra mahkeme dışında taraflar uzlaşmıştı.

Yapımcı Amanda White ve görüntü yönetmeni Magdalena Gorka Affleck'i hem sözlü hem de fiziksel tacizle suçlamıştı.

White, Affleck'in kendisine 'cinsel hayatından' bahsettiğini, bir ekip üyesinden penisini kadına göstermesini talep ettiğini ayrıca otel odasında birlikte kalma teklifini reddedince Affleck'in 'düşmanca şekilde kendisini tutarak ikna etmeye çalıştığını' öne sürmüştü.

Gorka ise sette 'rutin olarak cinsel taciz olaylarına' katlanmak zorunda kaldığını ve 'Affleck'in alkollü halde sette kendisinin uyuduğu yatağa davetsizce girdiğini' söylemişti.

'ÖZÜR DİLERİM'

Affleck'in 2016 yılında çektiği 'Manchester By the Sea' (Yaşamın Kıyısında) filmi ile 2017 yılında En İyi Oyuncu Oscar'ını alması gözleri bu eski davalara çevirmişti. Affleck tartışmalar üzerinde 2018 Oscar Töreni'ndeki sunuculuğundan da çekilmişti.

İddialara hakkında ilk kez basına konuşan Affleck "Profesyonel olmayan bir ortamdı. Bir yapımcı olarak ben bundaki sorumluluğumu kabul etmek zorundayım. Ben bu profesyonel olmayan ortama katkı sağladım ve diğer insanların bu tarzdaki davranışlarına göz yumdum. Bunu yapmamayı diledim. Profesyonel olmayan şekilde davrandım ve diğerlerinin de bu şekilde davranmasına izin verdim. Özür dilerim" dedi.

'BU SEKTÖRDE KADINLAR DÜŞÜK ÜCRETLER ALDI, AŞAĞILANDI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ'

Affleck, Hollywood'un en güçlü yapımcılarından Harvey Weinstein'ın yıllardır sistematik şekilde kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu ve her türlü yasadışı yöntemi kullanarak bunları örtbas ettiğinin ifşa edilmesi sonrası yaklaşık 10 a önce başlayan '#MeToo' and 'Time's Up' hareketleri hakkında da konuştu.

Affleck "Bu sektörde kadınlar olması gerekenden düşük seviyede temsil edildi, düşük ücretler aldı, sayılamayacak kadar fazla şekilde nesneleştirildi, aşağılandı ve küçük düşürüldü. Ben dahil kimse bunu mesele etmezken bir grup cesur ve bilgili kadın buna karşı çıktı ve 'Artık yeter' dedi. Bu tartışmayı yürütenler onlar ve bunu sürdürmeliler. Ben genel olarak bu konuda çenemi kapatıp dinlemem gerektiğini, neler olduğunu anlamaya çalışmam ve destekçileri olmam gerektiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.