Hava Durumu

Ünlü iş adamı hayatını kaybetti

Türk kuru meyve sektörünün duayenlerinden, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2008-2010 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı, 73 yaşındaki Menaşe Gabay vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü iş adamı hayatını kaybetti
100 yılı aşkın süredir Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünleri kuru incir ve kuru kayısı ihracatı yapan İzmirli Gabay ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Menaşe Gabay 58 yıldır kuru meyve ihracatı yapıyordu. Bir süredir kanserle mücadele eden ve ve iki çocuk babası Gabay, yaşamını yitirdi. Menaşe Gabay’ın cenazesinin, 13 Kasım 2016 Pazar günü saat 14.00’te İzmir Altındağ Musevi Mezarlığı’ndan kaldırılacağı bildirildi.

Menaşe Gabay’ın, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nda 25 yıl kesintisiz hizmet ettiğini ve Türk kuru meyve sektörüne büyük emekleri olduğunu belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, vefatından dolayı Türk kuru meyve sektörünün büyük üzüntü içinde olduğunu kaydetti.

İNCİR ALIM SATIMI İLE BAŞLADILAR

Menaşe Gabay'ın da ortağı olduğu Gabay Dış Ticaret ve Gıda Sanayi Şirketi, sektörde Türkiye’nin en eski birkaç işletmesinden biri. Aile şirketi olan Gabay Dış Ticaret, dört nesildir incir sektörünün liderlerinden. Aydın'ın Köşk İlçesi’nde 1960 yılında incir alım satımı ile faaliyetine başlayan Gabay Dış Ticaret, ürünlerini  Avrupa’ya ihraç ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.