Hava Durumu

Ünlü iş adamlarına kredi kartı tuzağı

İstanbul'da araların iş adamlarının da bulunduğu yüzlerce kişinin kredi kart bilgisini ele geçirerek, "mail order" sistemi üzerinden 2 milyon liralık alışveriş yapan bir çeteye yönelik olarak düzenlen operasyonda 21 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü iş adamlarına kredi kartı tuzağı

30 yıl kesilmiş hapis cezasıyla aranan elebaşıyla birlikte ele geçirilen çetenin, kart ve hesap bilgilerini ele geçirdiği 50'ye yakın orta ve büyük ölçekli şirket sahipleri arasında Akkök Holding sahibi Dinçkök kardeşler de bulunuyor.

Polisi harekete geçiren olay, kredi kart bilgilerinin çalındığını söyleyen onlarca banka müşterisinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Kartlarından, yüklü miktarda çekim yapıldığını belirten banka müşterilerin verdiği bilgiler üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Araştırmalarda, banka müşterilerinin kart bilgilerini ele geçiren şüphelilerin oto yedek parçasından araç lastiğine, makineden elektronik eşyaya kadar değişik türde farklı ürünler satın aldıkları tespit edildi.

Şebeke olarak faaliyet gösterdikleri tespit edilen çeteye yönelik olarak takip sürerken dolandırıcılık yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Yapılan tespitte, çete üyeleri sahte mühür ve evraklarla çok sayıda sahte şirket kurup, bu şirketler üzerinden farklı firmalardan yüklü siparişlerle alışveriş yapıyordu. Ödemeleri kopyalanmış kartları kullanılarak "mail order" sistemi üzerinden gerçekleştiren çete, satın aldığı ürünler ise internet üzerinden tek tek, yada sahte şirketler üzerinden toplu olarak satıyordu.

Ekipler 1 yıl süren soruşturmada, dolandırıcıların, aralarında Akkök Holding sahibi Dinçkök kardeşlerin de bulunduğu orta ve büyük ölçekli şirket sahibi 50'ye yakın işadamıyla Türkiye genelinde yüzlerce kişinin kredi kartını kopyaladığını belirledi. Şebeke üyelerinin İstanbul, Malatya ve Antalya'da yapılandığı tespit edilirken, başını aynı suçtan 30 yıl kesilmiş hapis cezasıyla aranan firari bir dolandırıcının çektiği şebekenin yaklaşık 2 milyon lira tutarında dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Şebekenin çökertilmesi için geçtiğimiz cuma günü düğmeye basan ekipler, belirlenen adreslere yaptıkları baskınlarda, aralarında aranan şebeke elebaşının da bulunduğu 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden, biri Emniyet'ten serbest bırakılırken 20'si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan aralarında şebeke liderinin de bulunduğu 8 çete mensubu tutuklandı. 12 çete mensubu hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.