Hava Durumu

Ünlü lisede protesto üstüne protesto!

Türkiye'nin en köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrenciler okul müdürünü sırtlarını dönerek protesto etmişti. Okulun bugün düzenlenen aşure gününde de protestolar devam etti. Okul müdürü ise etkinliğe katılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü lisede protesto üstüne protesto!
İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, mezuniyet töreninde okul müdürü Hikmet Konar'ıprotesto etmişti. Olay Müdür Konar'ın kürsüye çıktığı anda, öğrencilerin sırtlarını dönmesiyle başlamıştı. Mezuniyet töreni için yerlerini alan veliler de alkışlarla öğrencilere destek vermişti.Öğrenciler bugün ise okulun aşure gününde buluştu. 

Pankart açan öğrenciler, bugün de protestoya devam etti. Protesto edilen okul müdürü Hikmet Konar etkinliğe katılmazken, organizasyonda söz alan İstanbul Erkek Lisesi Derneği Başkanı Feyza Erkan, öğrencilerin arkasında olduklarını söyledi.

'BASKI ORTAMI' VURGUSU

Öte yandan, öğrenciler dünkü eylemin ardından bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "İEL öğrencileri olarak mezuniyet gecemizde tepkimizi müdürün konuşması sırasında sırtımızı dönerek gösterdik. Okul müdürü Hikmet Konar'la birlikte okula yerleşmekte olan baskı ortamı bu davranışlarımızın temel sebebidir, yaptığı konuşmayla bir ilgisi yoktur ve başka şekilde yorumlanmamalıdır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.