Hava Durumu

Ünlü model türbanı yüzünden işinden oldu

Daha önce birçok derginin kapağını süsleyen Mariah Idrissi, Müslüman olduğu gerekçesiyle anlaştığı bir kozmetik markasının kendisiyle işbirliğini bitirdiğini belirterek "Başıma gelenler şok ediciydi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü model türbanı yüzünden işinden oldu

İngiltere'de yaşayan Müslüman model Mariah Idrissi'nin, ünlü bir makyaj markasıyla imzaladığı kontrat, türban taktığı gerekçesiyle iptal edildi.

TÜRBANI YÜZÜNDEN YAPILAN ANLAŞMA BOZULDU

Londra'da yaşayan 25 yaşındaki Müslüman model Mariah Idrissi, türbanı yüzünden işten çıkarıldığını açıkladı. Daha önce H&M'in de marka yüzü olan ünlü model, Müslüman olduğu gerekçesiyle anlaştığı bir kozmetik markasının kendisiyle işbirliğini bitirdiğini yazdı.

"BAŞIMA GELENLER ŞOK EDİCİYDİ"

Elle, Marie Claire ve Teen Vogue gibi dergilerin de kapaklarını süsleyen Idrissi, İTV kanalına yaptığı açıklamada, "Kozmetik markasıyla işbirliği, taktığım türban yüzünden sonlandırıldı. Bu kişisel bir şey değildi biliyorum ancak sırf Müslüman olduğum için başıma gelenler şok ediciydi" ifadelerini kullandı.

"BENİM İÇİN KADIN KADINDIR"

Kadınların türbanlı ve türbansız diye ayrılmaması gerektiğini savunan Idrissi, "Benim için kadın kadındır. O yüzden bana verilen bu tepki gerçekten şok ediciydi" dedi.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

2015 yılında H&M kampanyasında rol alan Idrissi, firmanın reklam filminde oynayan ilk türbanlı model olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.