Hava Durumu

Ünlü restoran TMSF'ye devredildi

FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları iddiasıyla aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de olduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü restoran TMSF'ye devredildi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Birim Gayrimenkul Limited Şirketi ile bu şirkete bağlı kuruluşlarda, özellikle Maltepe'de bulunan Pinhan Restaurantta FETÖ/PDY ile ilgili toplantılar yapıldığı, terör örgütüne finansman sağlandığı iddiaları üzerine aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında savcılık, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle 4 şirkete daha önceden atanan kayyumların yetkilerinin TMSF'ye devredilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında, söz konusu şirketlere, normal ticari faaliyetlerinden çok terör örgütünün finansmanını sağladıkları ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama yönünde faaliyette bulunduklarına dair dosyada kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle 17 Haziran'da Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla kayyum ataması yapıldığı hatırlatıldı.

Hakimlik bu kapsamda, OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül tarihinde yayınlanan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 19/1. maddesi uyarınca, Birim Gayrimenkul İnşaat Turizm ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ, Birim sigorta Acenteliği Limited Şirketi, Herkül Dış Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi ile Pinhan Restaurant İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye atanan kayyumların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine ve devirle birlikte mevcut kayyumların görevlerinin sona ermesine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.