Hava Durumu

Ünlü sunucu insan beyni yedi!

CNN International'da yayımlanan 'Believer' isimli belgeselin sunuculuğunu yapan İran asıllı Reza Aslan, Hindistan'da çektiği bir bölümde Aghorilerin inançları gereği, pişirilmiş insan beyni yedi. Guardian'ın bugünkü haberine göre Hindular, bu olaya tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü sunucu insan beyni yedi!

Dünyadaki çeşitli inanç gruplarını araştıran ve onların geleneklerini programına taşıyan Reza Aslan, Aghoriler ile ilgili çektiği bölümle tartışma yarattı. Hindistan'ın Varanasi şehrindeki çekimler sırasında zor anlar yaşayan Aslan'a önce insan kafatasından içki içirildi. Bunu yaptıktan sonra ise çekim ekibinin de cesaretlendirmesiyle pişirilmiş insan beyni parçasını yenmesi istendi. Ayrıca 44 yaşındaki sunucunun yüzü insan külleriyle boyandı.

Gizlice yaşayan, ibadetlerini sürdüren Aghoriler'in sayıları zamanla azaldı. Haklarında pek fazla resim, bilgi ve kayıt bulunmuyor. Genellikle ölülerin yakıldıgı yerlerde (Varanasi) yaşayan Aghori'ler inançlarına göre ölülerin külleriyle bedenlerini boyuyor. Aghoriler inançları gereği, insanın en büyük korkusunun kendi ölümleri olduğuna ve bunu aydınlanmanın önünde bir engel olarak görüyorlar. Bu yüzden ölümle yüzleşmenin yolunu ölüleri yemek olarak görürler.

TEPKİ YAĞDI

Guardian'ın haberine göre olayın duyulmasının ardından Hindular, hem Aslan'a hem de CNN'e tepki gösterdi.

Programı eleştiren isimlerden biri de ABD Kongresi'ne seçilen ilk Hindu olan Tulsi Gabbard'dı.

Programdan rahatsız olduğunu ifade eden Gabbard, "CNN insanların yanlış algılarını ve Hinduizm korkusunu artırmak için gücünü ve nüfuzunu kullanıyor" diye tweet wtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.