Hava Durumu

Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti.

Ünlü teknik direktör Ümit Kayıhan hayatını kaybetti. Kayıhan, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü teknik direktör hayatını kaybetti.

Ünlü teknik direktör Ümit Kayıhan, hayatını kaybetti.

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal, Ümit Kayıhan'ın bir süredir tedavi gördüğünü ve hayatını bu sabah kaybettiğini duyurdu. Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir yoğun bakımda olan Teknik Direktör Ümit Kayıhan, vefat etti. Ailesinin ve antrenör camiasının başı sağolsun" ifadesi yer aldı.

Ümit Kayıhan bir süredir takım çalıştırmıyordu. Son yıllarda BeIN Sports ve Lig TV'de maç önü yorumculuğu yapan Ümit Kayıhan çeşitli takımlarda görev almıştı.

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR?

1954 doğumlu olan Ümit Kayıhan spor kariyerine Göztepe Basketbol takımında başladı. 17 yaşında Göztepe'nin futbol antrenmanlarına çıkan ve teknik heyetin büyük beğenisini kazan Kayıhan daha sonra sporcu kimliğini futbolcu olarak sürdürdü. Bir sezon Balıkesirspor'da oynadıktan sonra 8 yıl boyunca Altay takımının formasını giydi. Kayhan'ın futbolculuk kariyeri Eskişehirspor ile devam ettikten sonra Kuşadasıspor ile son buldu.

BİRÇOK TAKIMI ÇALIŞTIRMIŞTI

Antrenörlük için İngiltere'de kurs gören Kayhan burada FIFA teknik direktörlük diploması aldı. Kayıhan ilk antrenörlük deneyimini Karşıyaka ve Göztepe'de yardımcı antrenör olarak yaptı. Göztepe, Altay, Denizlispor, Erzurumspor, Antalyaspor, Bursaspor ve Diyarbakırspor'da teknik direktör olarak görev yapan Kayıhan sanatçı Ekrem Bora'nın kızı Sevil Kayıhan ile 27 yıldır evli ve iki çocuk sahibiydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.