Hava Durumu

Ünlü yıldız göğüslerini aldırdı

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, kanser olacağı korkusuyla iki memesini de aldırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ünlü yıldız göğüslerini aldırdı

Angelina Jolie, New York Times gazetesinde kaleme aldığı yazıda, taşıdığı BRCA1 geninin yüzde 87 meme ve yüzde 50 yumurtalık kanserine yakalanma riski yarattığını, bu nedenle iki memesini de önlem olarak aldırdığını açıkladı.

Şubat ayında başlayan operasyonun Nisan sonunda tamamlandığını belirten Jolie, annesinin de 56 yaşında yumurtalık kanserinden hayatını kaybettiğini, bu kararı çocukları için aldığını yazdı.

Jolie, 'Tıbbi Tercihim' adlı makalesinde annesinin yaklaşık 10 yıl kanserle mücadele ettikten sonra 56 yaşında öldüğünü hatırlattı.Oscar’lı oyuncu, “Bunun gerçek olduğunu öğrendiğimde, önceden harekete geçip riski olabildiğince azaltmaya karar verdim” dedi.

Altı çocuk annesi Jolie, tüm kadınların risk taşıyıp taşımadıklarını öğrenmesi gerektiğini belirterek “Bunları yazmamın sebebi diğer kadınlar benim deneyimimden yararlanabilir. Kanser hala insanların yüreğine korku salan bir kelime. Ancak bugün sadece bir kan testiyle riski öğrenebilirsiniz. Artık çocuklarıma kanser yüzünden ölmeyeceğimi söyleyebilirim. Ben her zamanki anneleriyim. Kendimi daha az kadın hissetmiyorum. Güçlü hissediyorum.” yazdı.

Jolie, nişanlısı Brad Pitt’e sevgi ve desteğinden dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.