Hava Durumu

Unutulmadın hiç Nejat Biyediç

Bursaspor'un eski futbolcu, kaptan ve teknik direktörlerinden 'İmparator' lakaplı Nejat Biyediç ölümünün altıncı yılında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Unutulmadın hiç Nejat Biyediç

Bursaspor'un sembol isimlerinden İmparator unvanını alan teknik direktörü Nejat Biyediç vefatının altıncı yalında unutulmadı. Yeşil Beyazlı kulüp resmi sosyal hesaplarından 'Kulübümüzün efsane isimlerinden Nejat Biyediç'i aramızdan ayrılışının 6. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz' mesajı yayınladı. Bursasporlu taraftarlar da eski teknik direktörleri için sosyal medyada yorumlarda bulundu. 1959'da Bosna Hersek'te dünyaya gelen Nejat Biyediç, 1986-87 sezonunda Bursaspor'a transfer olmuş, aralıksız 4 sezon Yeşil Beyazlı formayı giymişti.

125 maçta 41 gol atan Biyediç 31 yaşında jübile yaparak futbolu bırakmıştı. Bursaspor'un İntertoto'da final oynadığı dönemde takımın teknik direktörlüğünü üstlenen Biyediç, Yeşil Beyazlı taraftar-ların gönlünde futbolculuğunun ardından teknik direktör olarak da taht kurmuştu. Nejat Biyediç, Türkiye'de Bursaspor'un yanı sıra Karşıyaka, Konyaspor, Karabükspor, Adanaspor, Diyarbakırspor, Sakaryaspor ve Eskişehirspor'da da teknik direktörlük yapmıştı. 2011 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen efsane teknik adam 52 yaşında yaşama gözlerini kapatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.