Hava Durumu

Üreticilerin çocuklarından Marmarabirlik'e ziyaret

Sofralık zeytin ve zeytinyağın öncü kuruluşlarından Marmarabirlik'in bugün önemli konukları vardı.Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte İznik Kadir Koyutürk İlkokulu öğrenci ve velileri Başköy tesislerini gezerek zeytinin üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üreticilerin çocuklarından Marmarabirlik'e ziyaret

65 yıllık geçmişi ve 32 bin ortağı ile ülke ekonomisine değer katmaya devam eden Marmarabirlik, üretici ortaklarının çocuklarına kapılarını açtı. Bu kapsamda Dört medeniyete başkentlik yapmış olan İznik ilçesinin Kadir Koyutürk İlkokulu öğrencileri Marmarabirlik'i ziyaret etti. Etkinlikte minik öğrenciler zeytin ve zeytinyağın üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldu.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın ev sahipliği yaptığı ziyarete Okul Müdürü Ömer Faruk Toprak, sınıf öğretmenleri ve öğrenci velileri ile birlikte yaklaşık 150 kişi katıldı. Başköy'de bulunan entegre tesislerinde vakum ambalaj ünitesi, teneke kutu ambalaj ünitesi, ezme üretim ünitesi, lisanslı depo, zeytinyağı sıkım ve ambalajlama ünitesini gezen öğrenciler tesislere hayran kaldı.

Konuklara hitaben Genel Müdürlük konferans salonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hidamet Asa, "Dedeleriniz, babalarınız ve annelerinizin ortağı, sahibi olduğu Marmarabirlik'e hoş geldiniz. Kooperatifler üreticilerin sermayelerini birleştirerek oluşturdukları güç birliğidir. Kooperatifler ekonominin yapı taşlarıdır. Değerli çocuklar ilerde sizlerde büyükleriniz gibi kooperatifçiliğe önem verin, sahip çıkın. Çünkü kooperatifçilik sizin geleceğinizdir" dedi.

Okul Müdürü Okul Müdürü Ömer Faruk Toprak ise yaptığı açıklamada, "Marmarabirlik hem Bursa'mızın hem ülkemizin çok değerli bir kuruluşu. Zeytincilik ilçemizin en önemli geçim kaynağı. Çocuklarımız tarlada üretim safhasını iyi bilmektedirler. Bu ziyaretle amacımız, tarladan sonraki olgunlaştırma, üretim, ambalajlama, satış ve pazarlanmasıyla ilgili tecrübe kazanmalarını sağlamaktı. Başta Başkanımız Hidamet ASA olmak üzere, tüm Marmarabirlik ailesine bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Ömer Faruk Toprak günün anısına Başkan Hidamet Asa'ya kahve takımı hediye ederken, ziyaret sonunda tüm öğrencilere içinde kitapta bulunan hediye çantası verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.