Hava Durumu

Üst düzey yöneticilerden toplu istifa!

Emeklilerin devlette çalışmasını yasaklayan düzenlemenin meclisten geçmesiyle, başta Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kadın yardımcısı Molaverdi olmak üzere çok sayıda vali, belediye başkanı ve bürokrat koltuğunu kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üst düzey yöneticilerden toplu istifa!

İran'da meclisin çıkardığı emekli kişilerin devlet kurumlarında çalışmasının yasaklanması yasasının ardından aralarında cumhurbaşkanı yardımcıları, valiler, belediye başkanları ve bürokratların olduğu birçok üst düzey yetkili zorunlu olarak görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yardımcılığını veya danışmanlığını yapan 10 tanınmış isim dün istifalarını Cumhurbaşkanı'na sundu. İstifa edenler arasında yer alan Hasan Ruhani'nin kadın yardımcılarından Şahindoht Molaverdi, yayımladığı yazılı açıklamayla meclisin çıkardığı yasayı sert şekilde eleştirdi. Molaverdi, Ruhaninin Vatandaş Haklarından Sorumlu Özel Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

14 ilin valisi koltuğundan oldu

Yeni yasayla birlikte 31 ilin bulunduğu ülkede, en az 14 vali görevinden istifa ederken, hükümet bazı iller için vekaleten valiler atadı. Yeni kanun, aralarında başkent Tahran'ın da bulunduğu onlarca belediye başkanını koltuğundan etti.

İstifa eden belediye başkanları için Belediye Meclisleri yeni başkanlar seçerken, aralarında beş büyükşehir Tahran, Meşhet, Yezd, Kirmanşah ve Reşt için İstihbarat Teşkilatı'nca olur yazısı daha gelmediği için bu şehirlerdeki belirsizlik devam ediyor.

Ankara Büyükelçisi de görevini bıraktı

Bürokratları da kapsayan yeni kanunun uygulanmasıyla, İran'ın yurt dışındaki bazı büyükelçileri de görevini bırakmak zorunda kaldı. İstifa edenler arasında İran'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard da bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.