Hava Durumu

Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, Türk basınına uzun yıllar hizmet veren duayen gazeteci Ulvi Yanardağ son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2019 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı

Ulvi Yanardağ için ilk tören üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'nde düzenlendi. Ailesi, yakınları ve çok sayıda meslektaşının katıldığı törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Ulvi Yanardağ için konuşacağım hiç aklıma gelmezdi. İlk muhabirlik dönemlerinde birlikte çalıştığım arkadaşlarımdan biriydi. Çok uzun yıllar dostluğumuz sürdü. Çok iyi bir muhabirdi. Ama muhabirlikten öte çok iyi bir insandı" dedi.

"TÜRK BASINI TARAFSIZ, CESUR BİR GAZETECİSİNİ KAYBETTİ"

Oğlu Mehmet Yanardağ ise, "Asker iznine geldim. 10 gün boyunca buradayım. Babamın kaybını görevdeyken öğrendim. Türk basını tarafsız, korkusuz, cesur bir gazetecisini, çok büyük duayenini kaybetti" diye konuştu. Ulvi Yanardağ için dualar okundu, helallik alındı.

SULTANAHMET CAMİİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Yanardağ'ın naaşı daha sonra cenaze namazı için Sultanahmet Camii'ne götürüldü. Burada taziyeleri Ulvi Yanardağ'ın eşi Pelin Yanardağ ve oğlu Yanardağ'ın oğlu Mehmet Yanardağ kabul etti. Cenaze törenine Demirören Haber Ajansı(DHA) Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet, Hürriyet Yazarı Uğur Cebeci ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yanardağ'ın naaşı defnedilmek üzere Bakkalköy Mezarlığı'na götürüldü.

ULVİ YANARDAĞ

1939 yılında İstanbul'da doğdu. Balıkesir Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitim gördü. Mesleğe 1961 yılında Yeni Sabah Gazetesi'nde başladı. Hürriyet Haber Ajansı ve Hürriyet Gazetesi'nde 14 yıl habercilik yaptıktan sonra Bulvar ve Güneş Gazetelerinde çalıştı. 1989 yılında televizyon haberciliğine başladı. Kanal D, Show TV'de İstihbarat Şefi ve Haber Müdürü olarak görev yaptı. Arena ile Ateş Hattı programlarının yapımında bulundu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Başarı Ödülleri yarışmasında 1980 yılında haber, 1984 yılında röportaj ve seri röportaj, 1985 yılında haber, 1995 yılında haber program dallarında yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yayın organı Bizim Gazete'de Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı, TGC Balotaj Kurulu'nda görev aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Pelin Göktuna Yanardağ'ın eşiydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.