Hava Durumu

Utanç raporu! 4 saatte 1 çocuğa tecavüz ediliyor

Günümüzde üst üste yaşanan bu kötü olaylar bizi hiç mi hiç mutlu etmiyor ve kafamız bu konuda rahat olamıyor. İşte çocuk istismarının en çok yaşandığı ülkeler

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Utanç raporu! 4 saatte 1 çocuğa tecavüz ediliyor

1 TÜRKİYE

Listedeki en üst sırayı maalesef ülkemize verdik. Her gün karşımıza çıkan çocuk istismarı ile ilgili haberler, devletimizin çocuk istismarı ve tecavüzcülere karşı uyguladığı politika, bu kansızlığının cezasının artırılmaması bizi çok rahatsız ediyor. Çocuk istismarına karşı hep birlikte çalışmamız gerekiyorken sürekli olarak ayrı saflarda buluyoruz birbirimizi. Çocuk istismarı bir insanlık suçudur, buna karşı durmak görevimizdir. Türkiye'de dört saatte bir çocuk tecavüz veya taciz ile karşı karşıya kalıyor. Sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel taciz ile karşı karşıya kalıyor. Yılda ortalama yaklaşık 7 bin çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. TÜİK'in açıklamalarına göre 7-14 yaşları arasındaki çocuklar daha sıklıkla cinsel istismara uğruyor.

2 RUSYA

Listemizde ülkemize en yakın olarak Rusya geliyor. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan, yaşam kalitesinin gayet üst sıralarda olduğu Rusya'da her yıl 10 bin civarında çocuk istismarı olayı gerçekleşiyor. Alkolün yol açtığı problemler yüzünden çocuklar şiddete maruz kalıyor, yetimhanelerde çocuklara şiddet uygulanıyor ve çocuklar tacize uğruyor.

3 AVUSTRALYA

Avustralya'nın bu listede yer alıyor olması şaşırtıcı değil mi? Her yıl Avustralya'da 50 bine yakın çocuk istismarıolayı gerçekleşiyor.

4 PAKİSTAN

"Cesurların Ülkesi" olarak tanınan Pakistan, çocuk işçiliğine gelince pek de cesur değil. Çocukların üzerinden, hatta üzülerek söylüyoruz "sırtından" para kazanan insan sayısı o kadar fazla ki. Her yıl çocuk tacizi, çocuk istismarı ve çocuğa karşı uygulanan şiddet yüzünden 2500'ün üzerinde dava dosyası açılıyor. Bu davaların çoğu da sonuçsuz kalıyor, çocuklar sokaklarda çalışmaya, tacize uğramaya devam ediyor.

5 AMERİKA

Sizi asıl rahatsız edecek, kafanızı hiç rahat bırakamayacak şeyi biz size söyleyelim. Her yıl tüm dünyada toplamda 40 milyon çocuğun istismar ile karşı karşıya kaldığı tahmin ediliyor. Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika da bunlardan birisi. Her beş Amerikan gençten biri çocukluğunda şiddet veya taciz ile karşı karşıya kaldığını söylemiştir. Ülkede her yıl 20 binin üzerinde olay yaşanıyor.

6 AFGANİSTAN

Ülkenin yaşadığı zor zamanlar ve insanların geçim kaygısı psikolojik durumlar üzerinde büyük bir etki yaratmış durumda. Her yıl onlarca çocuk tecavüzü olayları yaşanıyor ve terörist gruplar her yıl onlarca çocuğu kamplara kaçırıyor. Devlet yönetimi ya başka işlerle meşgul, ya da bu konuyu hiç umursamıyor. Afganistan'da her yıl 18 binin üzerinde çocuk istismarı olayı gerçekleşiyor.

7 İNGİLTERE

Gerçekler bazen acıdır, hem de çok. Yapılan bir araştırmaya göre, Her 200 İngilizden birisi pedofiliye meyilli. İngiltere'de her yıl 16 binin üzerinde çocuk istismarı, ihmal ve şiddet olayları yaşanıyor.

8 ZIMBABWE

11 ülkelik listemizde bulunan bir diğer Afrika ülkesi Zimbabwe. Çocuk istismarlarının dünyada en çok yaşandığı ülke olan Zimbabwe'de her yıl 30.000 çocuk istismarı ile karşı karşıya kalıyor. Yaşanan çocuk istismarı olaylarında çoğunlukla çocuk evlilikleri, tecavüzler ve çocuk işçiliği karşımıza çıkıyor.

9 BOTSWANA

Botswana Afrika'nın güneyinde yer alan ufak bir ülke. Dünyanın en kötü sağlık sistemlerinden birinin bu ülkede olduğu söylenmektedir. Çocuk istismarında da çok kötü durumda olan ülkede çocuklara karşı uygulanan şiddet ve yaşanan tecavüz olayları her yıl artmaktadır. Konu üzerine her yıl 10.000'in üzerinde dava açılmaktadır.

10 HİNDİSTAN

2001 ve 2011 yılları arasında, Hindistan'daki çocuk istismarı oranları çılgınca arttı. Önceleri çocuk istismarının durdurulması için 2000 civarı dava açılıyorken, şimdilerde ise 7500'ü geçmekte. Ülkenin en büyük problemleri çocuk istismarı, tecavüz ve cinayetler.

11 BANGLADEŞ

Küçücük bir toprak parçasında yaşayan 156 milyon insan, dini ve kültürel tabulardan doğan sosyal problemler. HIV, yani AIDS'e yol açan virüsün ülkede hızla yayılması ve gerçekleşen çocuk evlilikleri. Toplumdaki batıl inançlar ise insanları bir bakireyle evlenmenin AIDS'i iyileştireceğine ve bir daha tekrarlanmamasını sağlayacağına yönlendiriyor. Her yıl konu üzerine ortalama 3200 dava açılıyor, toplumun kanayan yaraları kanamaya devam ediyor.

12 GÜNEY AFRİKA

Kalitesiz sağlık hizmeti, çocuk işçiliği ve normalleşen çocuk istismarı. Tahminlere göre her yıl 3000'in üzerinde dava çocuk tacizlerini, istismarını durdurmak için açılıyor fakat bu oran her yıl artıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.