Hava Durumu

UÜ Ar-Ge günlerine hazırlanıyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ), 15-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Ar-Ge Günleri etkinliğine hazırlanıyor. 'İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik' yarışmasında ise dereceye giren öğrencilere 17 bin 500 lira para ödül takdim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UÜ Ar-Ge günlerine hazırlanıyor
Uludağ Üniversitesi, 5. Ar-Ge Günleri etkinliğinin alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 3. nesil üniversite vizyonu doğrultusunda bu yıl çok daha geniş katılımlı olması planlanan Ar-Ge günleri, Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli şirketlerinin Ar-Ge yöneticilerini ve bilim insanlarını ağırlayacak. 15-16 Mart tarihleri arasında Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte Ar-Ge merkezleri, kamu ve özel sektör ortaklığının yaygınlaştırılması ve ortaya çıkacak fikirlerin ürüne dönüştürülmesi hedefleniyor.

UZMANLAR BURSA’DA AR-GE’Yİ ANLATACAK

Ar-Ge merkezlerinin stantlarını ve sunumlarını oluşturulacak fuaye alanında sergileyebileceği 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’ne katılacak poster ve projelerde yine aynı fuaye alanlarında ziyaretçilerin dikkatine sunulacak. Randevulu patent görüşmelerinin de yapılacağı etkinlikte birbirinden önemli konukların katılacağı paneller gerçekleştirilecek. 5.

Ar-Ge Günleri etkinliğine katılarak sunum yapacak konuklar şu isimlerden oluşuyor:

"Tülin Akın (Tarımsal Pazarlama Platformu Kurucusu), Özge Akbulut (Surgitate Kurucusu - Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi), Münteha Adalı (Yatırım Lideri - Güvensan Temizlik Yöneticisi), Simay Dinç (Recontact İstanbul Medya Direktörü), Melek Pulatkonak (Turkish Women’s International Network Kurucusu), Dr. Osman Demirci (Enerji ve Tabii Kaynak Bakanlığı Bakanlık Müşaviri), Dr. Lokman Kuzu (TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Başkanı), Dr. Celal Sami Tüfekçi (Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı), Dr. Ensar Gül (TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü), Dr. Mustafa Hatipoğlu (BTSO Uzay, Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Başkanı), Halit Mirahmetoğlu (Fransa Uzay Üniversitesi Danışmanı), Nick Mcgirl (AŞHOKA Turkey), Ali Koç (Eğitimpedia ve Fide Okulları Kurucusu), Prof. Dr. Servet Özdemir (Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi), Bekir Gür (SETA Direktörü), Batuhan Aydagül (ERG Direktörü), Prof. Dr. Murat Canpolat (Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi), Dr. Canan Dağdeviren (Harvard Universitesi Genc Akademi Uyesi & MIT, Koch Kanser Arastirma Merkezi), Dr. Naşide Gözde Durmuş (Stanford University), Yrd. Doç. Dr. Serdar Arıtan (Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi), Deniz Kader ve Candaş Şişman(NOHLab Eş Kurucuları ve Direktörleri)"

İYİ FİKİR’DE ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ YARIŞACAK

Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, proje kapsamında üniversite, sanayi, özel sektör ve kamu temsilcileri devam eden Ar-Ge çalışmalarını, patentlerini ve yeni fikirlerini hazırladıkları posterlerle tüm katılımcılara sunabilme olanağına sahip olduklarını vurguladı. Hockenberger, “Ayrıca etkinlik kapsamında girişimci ruha sahip lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, iş dünyasının ilgisini çekebilecek ticarileşme potansiyeline yüksek proje ve fikirlerinin değerlendirilmesi ve kamuoyuna tanıtılarak hayata geçirilmesi amacıyla ‘İyi Fikir İş Projeleri ve Girişimcilik’ yarışması düzenleniyor ve dereceye giren öğrencilere özel ödüller veriliyor. Birincilik elde edecek öğrenciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 2 bin 500 lira ödülün verileceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 28 Şubat” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.