Hava Durumu

UÜ örnek olmaya devam ediyor

Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) kurduğu Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM), diğer üniversitelere örnek olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UÜ örnek olmaya devam ediyor
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEU) yöneticileri, alanında tek olan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’ni gezdi. Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. BEU Rektörü Mahmut Özer, kendi üniversitelerine de benzeri bir uygulamayı hayata geçirmek istediklerini söyledi. İlk kez Uludağ Üniversitesi’nde kurulan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nin doktorluk mesleğini seçen öğrenciler için çok büyük faydalar sağlayacağına inandığını söyleyen Mahmut Özer, “Merkezi inceleme fırsatımız oldu. Tıp öğrencileri için gelinen teknoloji ve imkan bakımından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

UÜ Rektörü Yusuf Ulcay ise, “Tıp fakültemizin teknolojiye ayak uydurması için çalışmalar yapıyoruz. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerimiz artık çok daha şanslı. Türkiye’de ilk defa başlattığımız İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi’mizde yetişecek doktorlarımız, daha ilk yıldan itibaren birçok tıbbı uygulamayı simülasyon sistemi ile görme imkanı bulacak. Böylece mezunlarımız Türkiye’deki birçok tıp fakültesine göre daha tecrübeli olacak” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, misafirlerine inşaatı tamamlanmak üzere olan Sağlık Yüksekokulu şantiyesini de gezdirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.