Hava Durumu

Uyku problemi yaşayanlar için doğal çözümler

Uykusuzluk, tıpta bilinen adıyla "insomnia", yetişkinlerde sık görülen rahatsızlıklardan biri. İlaç tedavisinden ziyade doğal çözümler arayışında olanlar için bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış etkili yöntemler mevcut.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2017 00:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uyku problemi yaşayanlar için doğal çözümler

Uyku problemi sürekli bir hale gelmişse sorunun temelinde yatan sebepleri anlamak önem arz ediyor; fakat alternatif yöntemler bu süreçte yardımcınız olabilir.

Melatonin takviyesi

Beynin uykuya geçerken salgıladığı hormon olan melatonin takviye olarak alınabiliyor. Melatonin üretim seviyesini olması gereken hale getirene dek başvurulabilecek bir yöntem. Uzmanlar televizyon, telefon ve bilgisayar ekranlarından yansıyan mavi ışığın, beynin üretmesi gereken melatonin miktarını düşürdüğünü söylüyor.

Kedi otu kökü

Uykusuzluk tedavisinde takviye olarak tüketilebilecek kedi otu kökü çayının yatıştırıcı ve dinlendirici etkisi, halsizliği de gideriyor. Ancak tedavi amaçlı doktor kontrolünde kullanılması tavsiye ediliyor.

Lavanta

Lavantanın uyku kalitesini arttırdığı ve vücutta rahatlatıcı etki bıraktığı biliniyor. 2012'de Tayland Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan bir çalışmaya göre lavanta yağı koklatılan insanların kan dolaşımı ve kalp ritminde önemli düşüşler olduğu gözlenmiş.

Papatya çayı

Binlerce yıldır rahatlatma etkisiyle bilinen papatya bitkisi, uyku problemlerinin tedavisinde sık sık kullanılıyor. Yeni doğum yapan anneler üzerinde yapılan çalışmalarda iki hafta süreyle papatya çayı içen annelerin daha az uyku yetersizliği ve depresyon yaşadığını göstermiş.

Meditasyon

Meditasyonun sağlık üzerindeki olumlu etkileri biliniyor. Uzmanlar uyumadan 30-60 dakika öncesinde elektronik cihazları kapatmayı ve hafif bir müzik veya nefes egzersizleri eşliğinde hiçbir şey yapmadan sessizce oturmayı öneriyor.

Aynı şekilde gece uyku bölünmeleri yaşayanlar için aynı yöntemi uyandıklarında 10 dakika boyunca uygulamaları tavsiye ediliyor. Meditasyon ve farkındalık egzersizlerini düzenli sürdüren yetişkinlerin daha az uykusuzluk ve bitkinlik gibi sorunlar yaşadığı da elde edilen veriler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.