Hava Durumu

Uykuda eşini kesti

Yargıtay karısını uykuda bıçaklayıp öldüren adamın cezasında iyi hal indirimini onadı. Katilin bahanesi şoke etti: Eşim bir gece eve gelmedi, cinsel isteği yoktu, beni sevmediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uykuda eşini kesti

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eşi Ayşe A.’yı uyurken boğazını bıçakla keserek öldüren Rufet A.’ya iyi hal indirimi yapan yerel mahkeme kararını yerinde buldu.

Trabzon’dan Antalya’ya taşınan 3 çocuk sahibi çiftten Ayşe A., eşinin rızasıyla içkili bir gazinoda garson ve konsomatris olarak çalışırken, eşi Rufet A. evde çocuklara baktı. Olaydan bir gün önce eve gelmeyen Ayşe A. ile eşi arasında kavga çıktı. Rufet A., saat 03.00 sıralarında işten eve gelen eşiyle barışarak alkol aldı. Rufet A., cinsel ilişki sonrasında uyuyan eşi Ayşe A.’nın bıçakla boğazını keserek öldürdü.

Rufet A., 10 yıllık eşi Ayşe A.’yı önce kendisini aldattığı için daha sonra cinsel ilişki sırasında isteksizlik gösterdiği için ardından da kendisini sevmediğini söylediği için öldürdüğünü söyledi. Rufet A.’yı ağırlaştırılmış ömür hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın suç sonrası ve yargılama sürecindeki iyi halini gözönünde bulundurarak, ömür hapse çevrilmesine karar verdi.  Karara itiraz edilince dosya Yargıtay’ın gündemine geldi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın ceza miktarına ve ağır haksız tahrik bulunduğuna ilişkin itirazını reddederek, Rufet A.’nın eşini “uyku halinde, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumdayken” öldürdüğüne dikkat çekti. Daire’nin kararına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Başsavcılık itirazında, “kasten öldürme suçunun kendisini savunamayacak durumdaki kişilere karşı işlenmesi halinde kişi ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılır” hükmünü anımsatarak, ceza sonucunun değişmeyeceği gerekçesiyle bozma kararının yargılamayı uzatacağını belirtti. İtirazı değerlendiren Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını reddederek, kararın “uyku hali” yönünden de değerlendirilmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.