Hava Durumu

Uyuşturucu baronunun yeri drone'la tespit edildi

Yakalanmamak ve hasımlarından gelebilecek saldırılara karşı evinin bulunduğu sokakları bile gizli kamerayla takip eden Zindaşti yakalandı. Polis tarafından havadan drone ile takip edilen uyuşturucu baronu karadan yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2018 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2018 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uyuşturucu baronunun yeri drone'la tespit edildi

Hakkında çıkarılan yakalama kararından kısa süre önce pasaportuyla yurtdışına çıkıp, ardından kaçak yöntemlerle Türkiye'ye giriş yapan ve kendisini yurt dışında göstermeye çalışan uyuşturucu Baronu İranlı Zindaşti'yi polis bu görüntüyle tespit etti. Bu görüntülerden sonra ise operasyon kararı alındı.

Esenyurt Alkent Sitesi'ndeki evinin etrafında karakol kurarak günlerce bekleyen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, drone ile tespit ettikten sonra dün sabah saatlerinde harekete geçerek uyuşturucu baronuyla birlikte 9 kişiyi gözaltına aldı.

Uyuşturucu kaçakçılığından cinayete, terör örgütü FETÖ ve casusluk faaliyetlerine kadar birçok suçlamayla gözaltına alınan Zindaşti, bugün Türkiye'de yaşayan en büyük uyuşturucu baronu.

Amerikan uyuşturucuyla mücadele örgütü DEA'nin muhbiri olduğu ortaya çıkan Zindaşti'nin rakiplerini ihbar edip yakalatırıyordu. Avrupa ve ABD'ye yaptığı milyonlarca dolarlık uyuşturucu sevkiyatıyla Türkiye'deki en büyük baron konumuna ulaştığı polis tarafından tespit edildi.

ZEKERİYE ÖZ ÖNÜNÜ AÇTI

Aynı zamanda CIA bağlantıları bulunduğu da ileri sürülen İranlı asıllı uyuşturucu Baron'un önünü açan ismin ise kendisini "eleman" olmamasına rağmen gizli tanık programına alıp, FETO örgütünün istediği doğrultuda ifade aldıktan sonra cezaevinden çıkaran firari FETO savcısı Zekeriya Öz olduğu tespit edilmiş durumda.

Yaptığı ihbarların ardından, ihbar ettiği şahıslar tarafından kızı ve şoförünü intikam saldırılarında kaybeden Zindasti'ye polisin etrafındaki CIA destekli istihbarat ağı ve teknikleri nedeniyle ulaşmakta zorluk çektiği de öğrenildi.

AYRI BİR SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hakkında çıkarılan yakalama kararını, karar çıkmadan öğrenip yurtdışına çıkış yapan ve ardından kaçak olarak yurda giren Zindaşti'ye kararın nasıl sızdığı yönünde de ayrı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KHK doğrultusunda çıkarılan 15 günlük gözaltı süresinin sonuna kadar uygulanacağı ve Zindaşti'nin bu süre boyunca sorgulanacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.