Hava Durumu

Uyuşturucu şebekesine 2 darbe birden! Aynı gün aynı yerde...

Biri yakalanırsa diğeri geçer umuduyla, Fas ve Güney Afrika'dan kokain paketleriyle gönderilen 2 kurye, aynı gün, aynı yerde bir saat arayla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uyuşturucu şebekesine 2 darbe birden! Aynı gün aynı yerde...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, biri Fas'tan diğeri Güney Afrika'dan gelen 2 uyuşturucukuryesinden 13 kilo 381 gram kokain ele geçirildi. Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan aynı şebekeye mensup oldukları belirlenen kuryelerden ele geçen uyuşturucunun 3 milyon lira tutarında olduğu öğrenilirken, "birisi yakalanırsa, diğeri geçer" umuduyla uyuşturucu dolu valiz ve çantalarla yurda gönderilen kuryelerin profil takip uzmanlarına bir saat arayla yakalandıkları öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'nda görevli olan ve yurt dışından gelen şüpheli şahıslar üzerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'ye bağlı profil takip uzmanları 10 Nisan 2018 Salı günü Fas'ın Kazablanka şehrinden uçaktan inen Akif Akdoğan isimli şahsı hareketlerinden dolayı şüpheli bulup, kendisini inceleme odasına alarak yanında taşıdığı çantasında arama yaptı. Yapılan aramada, çantanın içerisinde naylon paketlere sarılı 17 paket halinde 2 kilo 54 gram kokain maddesi buldu.

Uyuşturucuya el koyup, uluslar arası bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğunu belirlediği Akif Akdoğan isimli kuryeyi emniyete götüren ekipler, bu operasyondan bir saat sonra bu sefer Güney Afrika Cumhuriyetinin Johannesburg şehrinden gelen uçaktan inen bir şahısı şüpheli bulup inceleme odasına aldı. Üst ve valiz araması yapılan Mustafa İzol isimli şahsın valizinde yapılan aramada 12 paket halinde 13 kilo 327 gram kokain maddesi buldu.

Ele geçirilen kokainle birlikte, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ne götürülerek inceleme ve sorguya alınan kurye İzol'ünde kendisinden bir saat önce yakalanan kurye Akdoğan ile aynı şebekenin üyesi olduklarını tespit eden polis, yaptığı soruşturmada aynı şebekeye mensup kuryelerin "birisi yakalanırsa, diğeri geçer" düşüncesiyle gönderildiğini ancak ikisinin de profil uzmanlarını aşamadığını açıklarken, mahkemeye sevk edilen 2 kuryede tutuklanıp ceza evine kondu.

Soruşturmayı yürüten polisin, uluslararası alanda faaliyet gösteren ve Afrika ülkelerinden Türkiye'ye kokain kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.