Hava Durumu

Uzaktan eğitimde göz sağlığına dikkat!

Pandemi süresince çocuğunuzun sağlık kontrollerini ertelediniz mi? Başlayan okul dönemi ile çocuğunuzun özel ihtiyaçlarını gözden geçirin ve sağlık muayenelerini yaptırın. Peki bunları nasıl yapacaksınız? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben okul başarısı için yapılması gerekenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzaktan eğitimde göz sağlığına dikkat!

Sağlıklı beslenmeden harekete, uyku düzeninden uygun oyun saatlerine, sosyal mesafeden maskeye dek birçok kurala dikkat ederek bu süreci sağlıklı olarak geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun takviye olarak vitamin ve minerallere ihtiyacı olabilir, ama duyduğunuz her öneri çocuğunuz için uygun olmayabilir, hatta bu öneriler özel hazırlanmadığı için çocuğunuzda böbrek ve bağışıklık sistemi sorunlarına dahi yol açabilir. Çocuğunuzun ihtiyacına ve gelişimine göre nasıl bir yol izleyeceğinizi doktorunuz söyleyecektir.

Pandemiden dolayı ertelenen aşılar bu dönemde tamamlanabilir. Sağlıklı besleneme, uyku düzenlerinin sağlanması ve oyun saatlerinin ayarlanması bu dönemin sizler ve onlar için keyifli geçmesini sağlayacaktır. Tüm bunların yanı sıra maske kullanımının ve el hijyeninin neden gerekli olduğunu da onlara anlatmayı ihmal etmeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.