Hava Durumu

Uzayda kurulacak ilk ülke Asgardia'da vatandaş olmanın ücreti açıklandı

Uzayda kurulacak ilk ülke projesi olan Asgardia, vatandaşlık kanununda önemli değişikliğe gitti. Buna göre Asgardia vatandaşı olmak için artık belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzayda kurulacak ilk ülke Asgardia'da vatandaş olmanın ücreti açıklandı

Geçtiğimiz aylarda Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde tarihin ilk uzay ülkesi olacak Asgardia'nın planları, bilim insanları tarafından açıklanmıştı. Yaklaşık 100 bin insanın yaşayacağı Dünya'nın yörüngesinde bulunacak bu ülke için en çok vatandaşlık başvurusu yapan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Şimdiyse Argardia Vatandaşlık Kanunu'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre Asgardia vatandaşı olmak için artık belirli bir ücret ödemek gerekiyor. Asgardia Başkanı Dr. Igor Ashurbeyli tarafından onaylanan yasaya göre, Asgardia vatandaşları yıllık 100 euro vatandaşlık ücreti ödemek zorunda kalacak. Bu ücret, 2018'den 2019'a kadar olan dönemde geçerli olacak ve Asgardia Parlementosu'nun gerekli görmesi halinde artırılabilecek.

Asgardia vatandaşlığına yeni başvuracak olan kişiler, başvuruyu takip eden 30 gün içerisinde vatandaşlık ücretini ödemek zorunda. Halihazırda Asgardia vatandaşı olan kişiler ise ücretlerini herhangi bir zaman ödeyebilirler. Ayrıca Dr. Igor Ashurbeyli, 1 Kasım 2019'a kadar vatandaşlık ücreti ödemeyecek ilk 100 bin Asgardia vatandaşını de kararlaştırdı.

12 Ekim 2016 ile 1 Ekim 2018 tarihleri arasında Asgardia'nın geliştirilmesi için bağışta bulunan vatandaşlar, 2019 yılına kadar vatandaşlık ücretini ödemekten muaf tutulacaklar. Vatandaşlık ücretini ödemeyi reddedenlerin vatandaşlıkları ve vatandaşlık hakları askıya alınacak.

Asgardia'nın "Hiçbir ülkenin hukukuna bağlı olmayan, kendi mevzuatı olan, Dünya'da olmadığı kadar özgür bir ülke" olacağı iddia ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.