Hava Durumu

Uzmanlar uyardı! 40 derecenin üzerine çıkacak

2016 ve 2017 yıllarının ardından bu yaz da hava sıcaklığı normalin çok üstünde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre temmuz en sıcak ay olacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzmanlar uyardı! 40 derecenin üzerine çıkacak

Ağustosun ikinci yarısında ve eylülde ise temmuza göre daha serin günler geçireceğiz. Temmuzda Akdeniz hariç, bütün bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık bekleniyor. Akdeniz'de ise mevsim normallerinde seyredecek. Özellikle İç Anadolu ve Ege'nin iç kesimlerinde sıcaklar kendini bir hayli hissettirecek. Ağustosta Marmara ve Ege'de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklar beklenirken, özellikle İç Anadolu, mevsim normallerinin çok üzerine çıkarak sıcak geçecek. Eylülde sadece İç Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık beklenirken, diğer bölgelerde normal sıcaklık öngörülüyor.

GÜNLÜK DALGALANMALAR

Metoroloji uzmanları da sıcak geçecek yaz dönemine dikkat çekti. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "15 Temmuz'a kadar Türkiye serin olurken, 15 Temmuz'dan sonra sıcaklar bastıracak. Ağustosun ilk yarısına kadar sıcaklar sürecek. Sıcaklıklarda günlük dalgalanmalar görülecek" dedi.

40 DERECENİN ÜSTÜNE ÇIKABİLİR

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medyada açıklamada bulundu. Şen, "Bu yıl özellikle temmuz, ağustos ve eylülde aşırı sıcaklara maruz kalabiliriz. Sıcaklıklar son 1 hafta hariç ortalamanın üzerinde seyrediyor. İstanbul'da temmuz ağustos günlük en yüksek sıcaklık ortalaması 27-28 derecenin üzerinde olacağı öngörülüyor. Bu şu anlama geliyor, 32-33 derece olacak günlerin sayısı fazla. Ne kadar derseniz de yaklaşık 60 günün 35-40 günü sıcak olacak" dedi. Atmosferdeki nemin de fazla olacağını belirten Şen, "Bu durumda İstanbul'da sıcaklıklar 40 derecenin üstüne çıkabilir" diye ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.