Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlar uyardı! Balığı sakın bu şekilde kızartmayın

Balık en sevilen ve sağlıklı olduğu için özellikle kışın bol bol tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Peki, her zaman yaptığımız balığı unla kızartmanın ciddi sağlık sorunlarına işaret ettiğini biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzmanlar uyardı! Balığı sakın bu şekilde kızartmayın

Uzmanlar her zaman yaptığımız balık kızartma alışkanlığı olan ''unla balık kızartma'' işlemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundular.Unla kızartılan balık, karbonhidrat ve şekerin yüksek sıcaklığa uğraması kanserojik maddeleri açığa çıkarıyor. Karbonhidratın aşırı yüksek ısıya maruz kalması HMF (Heterosiklik Amino Asit) adı verilen zararları bileşenleri ortaya koyar. Bu bileşenler, hücrelerde kanser oluşumuna sebep olur.

Aynı zamanda balıkta bulunan amino asitlerin yüksek ısıya maruz kalması HMF adı verilen kanserojen maddeleri ortaya çıkarır. Bu bileşenler yağda kızartılan ürünlerde kendini gösteriyor. Bu sebeple beslenme şeklinizden unlu kızartmaları ve hatta tüm kızartma çeşitlerini çıkartmakta fayda var.Bu balık kızartma alışkanlığından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar balığın en sağlıklı şekilde pişirilme yöntemini açıkladılar.

Balığı buğulama olarak pişirmek en sağlıklı pişirme yöntemleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda balığı yüksek ısı yerine, düşük sıcaklıkta fırında pişirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.