Hava Durumu

Uzun videolar için YouTube'dan beklenen özellik!

Çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan YouTube özellikle Covid-19 sürecinde de birçok insanın eli ayağı oldu. İçerik üreticilerinin birçok yeni içerik ürettiği ve izleyicilerin de bir o kadar tükettiği bir dönemde beklenen özellik geldi. YouTube videolarını bölümlere ayırma dönemi başlıyor!

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzun videolar için YouTube'dan beklenen özellik!

YouTube videolarını bölümlere ayırma dönemi başlıyor!

Corona virüs pandemisinin etkisi altında olmaya devam ettiğimiz şu günlerde, en çok kullandığımız platformlardan biri de YouTube olmaya devam ediyor. Bir süredir farklı yeni özellikleri ile kullanıcıların karşısına çıkan platform, bugün de hem izleyiciler hem de içerik üreticiler için önemli özelliğini sundu.

YouTube videoları artık bölümlere ayrılarak rahatlıkla görüntülenebilecek. Kullanıcılar video zaman şeridi içerisinde bölümleri görebilecek ve başlıklarını okuyabilecek. Aslında YouTube bu özelliği Nisan ayında kısıtlı kullanıcı ile denemeye başlamıştı. Özellik ile birçok olumlu geri bildirimin ardından, özellik tüm kullanıcılara sunuldu.

İçerik üreticiler daha öncesinde bu özelliği açıklama kısmında veya yorumlar kısmında bölüm başlıklarını ve dakikalarını paylaşarak kullanabiliyordu. Tabii ki bu durum tamamen içerik üreticilerin kendi insiyatifine bağlı değişkenlik gösteriyordu. Fakat YouTube videolarını bölümlere ayırma dönemi, içerik üreticiler için bir zorunluluk haline gelebilir.

Şu an ise içerik üreticiler videoları içerisinde zaman damgaları ekleyerek kolayca videolarını bölümlere ayırabilecek. İlk zaman damgası 0.00'da başlayacak ve bir videoda en az üç zaman damgasının olması gerekecek. Ayrıca en az 10 saniye aralık ile yeni zaman damgası eklenebilecek.

Bu özellik hem YouTube içerik üreticilerinin hem de uzun videolarda sıkılan veya aradığını bulamayan izleyicilerin işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.