Hava Durumu

Vahşet! Adamı diri diri yaktılar

Nijerya'da intihar saldırısı düzenleyeceğinden şüphelendikleri bir kişiyi diri diri yaktılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vahşet! Adamı diri diri yaktılar
Bir otobüs durağında üzerindeki bombayı patlatmayı planladığı düşünülen kişinin, öfkeli bir grup tarafından ateşe verildiğini söyledi. Olay sırasında durakta bulunan otobüs şoförü Abdulbaqi Dere, "Adam kendini patlatmadan önce grup tarafından diri diri yakıldı" diye konuştu.

Dere, şüphelinin neden güvenlik görevlilerine teslim edilmediği sorusuna, "Sanırım insanlar hayatlarının tehlikede olduğunu düşündüler ve şüphelinin polise teslim edilirken kaçabileceğinden korktular. O kadar yoğun bir öfke vardı ki adamı yaktılar" yanıtını verdi.

"HALKIN KENDİ YÖNTEMLERİ VAR"

Polis yetkilisi Fwaje Attajiri, olayın bugün öğleden sonra meydana geldiğini doğruladı ve soruşturma başlattıklarını belirtti. Attajiri, "Halkımıza, kanunları kendi yöntemleriyle uygulamamaları gerektiğini söyledik" diye konuştu.

Gombe eyaletinde bir otoparkta ekim ayında düzenlenen bombalı saldırıda en az yedi kişi yaşamını yitirmişti.

Gombe eyaleti, tıpkı Adamava, Yobe ve Borno gibi Boko Haram militanlarının yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bulunuyor. Boko Haram örgütüne bağlı militan hücreleri bulunduğu düşünülen Gombe, şimdiye kadar büyük ölçüde sakin bir eyalet olarak biliniyordu.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde beş yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son altı aydaki saldırılarında yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.