Hava Durumu

Vakfe'de şiirli birlik duası

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 80 bini aşkın Türk hacı adayıyla birlikte Arafat'ta Vakfe Duası etti. Vakfe'de Arif Nihat Asya'nın Dua şiirinin mısralarına da yer veren Ali Erbaş, "Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kafirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah'ım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vakfe'de şiirli birlik duası

Ali Erbaş'ın Arafat'taki Vakfe Duası sırasında, bu yıl hac görevini yerine getiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de ön sırada yerini aldı. Prof. Dr. Ali Erbaş duada şunları söyledi:

SURET-İ HAKTAN GÖRÜNEN İSTİSMARCILAR

"Suret-i Haktan görünüp dinimizi istismar ederek aramıza fitne ve fesat tohumları ekmeye çalışanlara, devletimize ve milletimize ihanet edenlere fırsat verme Allah'ım!

Senin adınla insanları aldatanların, inancı ve samimiyeti istismar edenlerin şerlerinden bizleri, neslimizi ve ülkemizi muhafaza eyle Allah'ım!"

EBU CEHİL KITALAR DOLAŞIYOR

"İslam beldelerinden acı, gözyaşı ve feryatlar yükseliyor. Çocuklar yetim, anneler evlatsız, babalar çaresiz kalıyor. Gözü dönmüş zalimler İslam diyarlarında kötülük üzerine kötülük yapıyor. Ebu lehepler ölmemiş, ebu cehil kıtalar dolaşıyor. Kudüs işgal ediliyor. Bağdat ve Şam yıkılıyor. Arakan'da, Doğu Türkistan'da masumlar katlediliyor. Zulme engel olamadık. Zalimleri durduramadık. Acziyetimizi ve mahcubiyetimizi Sana arz ediyoruz. Ellerimizi açtık; Senden af ve meded diliyoruz. Mazlumlara imdâd eyle Allah'ım! İmdâd eyle Allah'ım. İmdâd eyle Allah'ım! Mazlumlara imdad eyle."

İDEOLOJİLER ÜZERİNDEN FİTNE ÇIKARAN ODAKLAR

"Ümmet şuurumuzu zayıflatan ırkçılığa, mezhep, meşrep ve ideolojiler üzerinden fitne çıkaran odaklara karşı bizlere feraset, dirayet, güç ve kudret ver Allah'ım! Bütün müminler olarak, hacda, Beytinin etrafında, bu meydanda yaşadığımız kardeşlik duygusunu bütün İslam coğrafyasına taşımayı bizlere nasip eyle Allah'ım!. Filistin'de, Keşmir'de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Halep'te, Şam'da, Gazze'de ve daha birçok mazlum diyarlarda garip kullarının sahibi Sensin, yetim kullarının sahibi Sensin, mahzun kullarının sahibi Sensin, onların yürekleri ile sana yalvarıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.