Hava Durumu

Vakıfköy bir marka

Timsah'ın altyapısından yetişen genç oyuncu, Bursaspor'daki günleri ve ayrılış süreci ile ilgili Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vakıfköy bir marka

Bursa Hakimiyet Özel haber

GERİ DÖNMEK İSTERİM

Bursaspor çok büyük bir camia. Bursa hem futbol kulübü olarak hem de şehir olarak benim için ayrı bir yere sahip. Bir gün geri dönmeyi tekrar bu şehirde futbol oynamayı isterim ama şu an Göztepe'de mutluyum ve kendimi iyi hissediyorum. Burada sadece kendimi geliştirmeye odaklanmış durumdayım.

İSTEMEYEREK AYRILDIM

Bursaspor'da daha fazla kalmak daha fazla forma giymek ve kendimi A Takım'da ispatlamak isterdim ama dönemin başkanı ile anlaşamamıştık. Fikir uyuşmazlığımız vardı. Ben de gönülsüz de olsa ayrılmayı seçtim o dönem. 2015-2016 sezonunda çok istemesem de yetiştirme bedelimi ödemeyi kabul eden Gaziantepspor'a transfer olmuştum.

Yeşil Beyazlı kulübün altyapısından yetişip iyi bir futbol eğitimi aldığı için çok şanslı olduğunu söyleyen Doğanay Kılıç, ayrıca dönemin başkanı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Bursaspor'dan gönülsüz ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

14 yaşında Vakıfköy'e adım atmış genç bir çocuk. Kendisinden çok şey beklenen bu yetenekli futbolcu adayı 2013 yılında henüz 16 yaşındayken Bursaspor formasını resmi bir maçta giymiş fakat o mücadelede de 41. dakikada sakatlanıp çıkmak zorunda kalmıştı. İlerleyen zamanlarda dönemin Bursaspor başkanı ile sorunlar yaşayıp 2015-2016 sezonunda yetiştirme bedelini ödemeyi kabul eden Gaziantepspor'a transfer olmuştu. Şu anda ise Süper Lig'e yeni çıkan Göztepe'nin formasını terletiyor. Doğanay Kılıç.. Biz de Bursa Hakimiyet Gazetesi olarak Doğanay Kılıç ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. İşte bu sohbetin detayları..

BURSA BENİM 2. EVİM

Belçika ile oynadığımız son Ümit Milli Takım maçında 7 Bursaspor altyapısı çıkışlı oyuncu olarak sahadaydık. Bu çok önemli bir olay. Rüştü, Ertuğrul, Muhammed, Kubilay hepsi çok yetenekli çocuklar. Bursapor ve Vakıfköy gerçekten bu konuda büyük bir marka. Benim Bursa'da 6 yılım geçti. Burada çok güzel anılarım ve arkadaşlıklarım var. Bursa benim 2. evim.

HER ŞEY FUTBOL ÜZERİNE

Vakıfköy'ün benim gelişimimde büyük payı var. Ben şu an Göztepe forması giyiyorsam bu Bursaspor'dan aldığım iyi ve kaliteli eğitim sayesindedir. Vakıfköy çok güzel bir oluşum. Orada hiç yabancılık çekmiyorsunuz. Her şey futbol üzerine dizayn edilmiş. Açıkçası gelişimimi bu altyapıda tamamladığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bana göre Türkiye'nin altyapı olarak en iyi kulübü tartışmasız Bursaspor.

TOLGAY'I BEĞENİYORUM

Kendime örnek aldVakıfığım oyuncu Tolgay Arslan. Oyun sitilini ve tarzını çok beğeniyorum. Göztepe'de Selçuk Şahin ve Andre Castro çok iyi profesyoneller. Batalla ve Belluschi ile de çok fazla antrenman yapma şansı buldum. Beraber oynadığım her oyuncudan kendime bir şeyler katmaya çalışıyorum.

ŞİMDİLİK DOĞRU ZAMANI BEKLİYORUM

Şu anda bir mentörle çalışmıyorum ama ilerleyen dönemde benim saha içinde eksiklerimi söyleyecek, bir yere giderken nasıl giyinmem gerektiğini, bir yere demeç verirken nasıl konuşmam gerektiğini söyleyecek bir insanla çalışmak isterim. Bunun için doğru zamanı bekliyorum.

YABANCILAR BİZE FAYDALI

Benim yabancı sınırı ile ilgili düşüncem belli. Açıkçası yabancı oyuncular önümüzü kapatıyor gibi bir şey söyleyemem. Bence tam tersi gelişmemiz açısından yabancı oyunculara ihtiyacımız var. Önünüzde iyi bir oyuncu olunca sizi de öne doğru itiyor ama tersi olunca olduğunuz yerde sayıyorsunuz ileri gidemiyorsunuz. Rekabet verimi artırır diye düşünüyorum. Eğer yeterince iyi iseniz yabancı veya Türk olun bir şekilde forma giyersiniz.

KALİTELİ İNSAN OLMAK ÖNEMLİ

Şu an iyi seviyede İngilizce biliyorum ama bunu daha da geliştirmem lazım. İlerleyen zamanlarda İspanyolca öğrenmek istiyorum. Gezmek, görmek, okumak bunların hepsi kendinizi geliştirmeniz için önemli şeyler. Açıkçası gördüğüm kadarıyla Türk oyuncuların kendilerini geliştirme konusunda eksik olduğunu görüyorum. İyi futbolcu olmanız bir yere kadar sizi götürür. Öncelikle kaliteli insan olmanız lazım.

ENES BİZİM İÇİN ÖRNEK

Enes Ünal bizim jenerasyonumuz ve gelecek jenerasyonlar için iyi bir örnek. Onun kendini geliştirmesi, devamlı oynamak istemesi, özellikle saha dışındaki sosyal ilişkilerinde kendini geliştirmesini takdir ediyorum. Ama Enes de tam değil, Cengiz de tam değil, Çağlar da tam değil. Ben dahil tüm genç futbolcuların bir seviyeye kadar gelip durması değil de her zaman kendisini yarım hissetmesi ve daha fazla gelişmek için çabalaması gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.