Hava Durumu

Vakıfköy kaderine terk edildi!

Emektar tesiste artık son çalışan konumundaki güvenlik personeli de ücretleri ödenmediğinden görev yapmıyor. Mesut Mestan yönetimi 25 Ağustos'a kadar teknik kadroyu TFF'ye bildirmezse Vakıfköy bu sezon Türk futboluna hizmet veremeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2020 07:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vakıfköy kaderine terk edildi!

HABER / Süha GÜRSOY

Bursaspor denilince akla gelen ilk yerdir Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri. İsmi Yeşil Beyazlı kulüple özdeşleşmiştir. Sadece Bursaspor'a değil, Türk futbolunun da önemli bir altyapı merkezidir. Vakıfköy patentli yüzlerce oyuncu liglerde boy göstermiş, sayısız başarıya imza atmıştır. Yine Vakıfköy'de futbol eğitimi alan ve günümüzde teknik direktörlük yapan onlarca antrenör vardır. Gel gör ki pandemi nedeniyle Vakıfköy Tesisleri'nin kapıları Türkiye Futbol Federasyonu'nun Elit ve Akademi Ligleri'ni durdurmasıyla geçtiğimiz mart ayında kapatıldı.

OTLAR YÜKSELMEYE BAŞLADI

Bir süre Mesut Mestan yönetiminden gerekli finansman sağlanmadığı için ücretini imece usulü Bursaspor sevdalılarının karşıladığı son çalışan konumundaki güvenlik personeli görevini yerine getirirken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle artık onlar da ayrılınca emektar Vakıfköy Tesisleri şimdilerde adeta kaderine terk edildi. Parke taşların arasından otların yükseldiği, filmlerdeki hayalet kasabaları andıran bir görüntüye bürünen Vakıfköy'de sadece gün içinde bir personel gönüllü olarak 5 futbol sahasındaki çimleri bakımsız kalmamaları için suluyor.

YÖNETİM İLGİYİ TAMAMEN KESTİ

Mesut Mestan yönetimi tarafından ilgisizlikten dolayı kaderine terk edilen Vakıfköy'le ilgili kabul edilemez tutum bununla da bitmedi. Türkiye Futbol Federasyonu 5 Ağustos'ta resmi internet sitesinden 2020-21 sezonu Gelişim Ligleri planlamasını ve bununla ilgili taahhütnameleri yayınladı. TFF taahhütnameleri ayrıca kulüplere de gönderdi. Buna göre Elit A-B U17 ve Elit A-B U19 yaş kategorilerinde maçlar Süper Lig mü-sabakalarıyla, yani 11 Eylül'de start alacak. Diğer kategorilerdeki maçların programı daha sonra açıklanacak.

ANTRENÖR SÖZLEŞMELERİ BİTTİ

Ancak Bursaspor'da A Takım'da olduğu gibi altyapıda da tüm antrenörlerin sözleşmeleri 1 Haziran'da sona erdiğinden TFF'ye bildirilecek altyapı koordinatörü ve altyapıda görev alacak antrenör bulunmuyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Vakıfköy Tesisleri kaderine terk edildiği için karşısında da doğal olarak muhatap bulamıyor. Türkiye'nin futbolcu fabrikası Vakıfköy'deki teknik kadronun belirlenmesi için Bursaspor'un önünde 25 Ağustos'a kadar süre var. Bu sürede gereken yapılamazsa Vakıfköy bu sezon Türk futboluna hizmet veremeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.