Hava Durumu

Vali Canbolat: Bursa, kültür, inanç ve kış turizminin en gözde şehirlerinden

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bursa, kültür, inanç ve kış turizminin en gözde şehirlerinden biri" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Canbolat: Bursa, kültür, inanç ve kış turizminin en gözde şehirlerinden

Merkez Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, makamında ağırladığı Bursa Valisi Yakup Canbolat'a ilçede yürütülen hizmetler ile yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Ziyarete, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da katıldı. Yıldırım'ın, Anadolu'nun yanı sıra Balkanlar'dan Kafkasya'ya, gönül coğrafyasından gelen insanlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Edebali, "Yüzyıllardır devam eden medeniyetlerin buluşma özelliği, Yıldırım'ı kadim medeniyetimizin dibacesi haline getirmiştir. Farklı kültürleri bünyesinde harmanlayan Yıldırım, adeta gönül coğrafyamızın izdüşümüdür. Biz bu farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ederek, Yıldırım'ı dostluk, kardeşlik ve dayanışma şehri haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN EDEBALİ PROJELERİ ANLATTI

Yürütülen hizmetler ve vizyon projeler hakkında da Vali Canbolat'a bilgi veren Başkan Edebali, "Yıldırım'ın gelecek vizyonunun en önemli yansımalarından biri olan Mevlana- Ulus projemiz ile 812 tane konut ve 126 işyeri ürettik. 812 konutun tümünü kendi bütçesinden tamamlayan bir ilçe belediyesiyiz. Kentsel dönüşümde model olabilecek örnek bir kentsel dönüşüm projesini ortaya koyduk. Belediyemiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın işbirliğinde Türkiye'nin en büyük spor kompleksi ve Türkiye'nin en büyük gençlik merkezlerinden birinin inşaatı da Yıldırım'da devam ediyor. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak sporda marka şehir hüviyetini kazandıracağımız Yıldırım, olimpiyat ve dünya şampiyonlarının yetiştiği bir spor şehri olacak. Yıldırım'ın kültür parkı adını verdiğimiz Sular Vadisi Doğa Parkı projemiz ise, su temalı yapısı ve içerisinde barındırdığı tesislerle yalnızca Yıldırım'a değil, Bursa'ya değer katarak vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelecek. Mahalle konakları, gençlik merkezleri, kadın spor merkezleri Yıldırımlı hemşehrilerimiz için sosyalleşme alanları olacak. Osmanlı kırsal mimarisinin günümüze taşınan en önemli mirası konumundaki Cumalıkızık'ta gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmaları ile kadim medeniyetimizin bizlere bıraktığı değerleri gelecek nesillere aktaracağız. Belediyemizi ziyaret eden Valimiz Yakup Canbolat'ı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk" diye konuştu.

'HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

Bursa'nın coğrafyası, tarihi, sanayisi, tarımı ve turizmi ile tüm değerlere sahip örnek şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bursa'nın geleceğine yerel yönetimler, ekonomiye değer katan kuruluşlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yön vereceğiz. Bu şehirde eksik gördüğümüz ne varsa zamanla gidereceğiz. Bursa, kültür, inanç ve kış turizminin en gözde şehirlerinden biri. Yıldırım, barındırdığı tarihi ve kültürel değerleriyle, dayanışmayı esas alan toplum yapısıyla Anadolu'nun yansıması. Bu şehri hak ettiği yere getirmek için hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı. Yıldırım'ın çok daha iyi yerlere gelmesi için birlikte hareket edeceklerini belirten Vali Yakup Canbolat, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Edebali, Bursa Valisi Yakup Canbolat'a Yıldırım Bayezid Han portresi olan çini ve Bursa bıçağı hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.