Hava Durumu

Vali İzzettin Küçük, Mollaarap Mahallesi'nde incelemede bulundu

Bursa Valisi İzzettin Küçük Mollarap Mahallesinde meydana gelen toprak kayması sonrasında başlatılan kayma önleme ve zemin sağlamlaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali İzzettin Küçük, Mollaarap Mahallesi'nde incelemede bulundu

Toprak kaymasının yaşandığı günden beri yoğun yağışa rağmen bölgedeki çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Vali İzzettin Küçük;"Ocak ayında yaşanan hadise sonrasında hemen Kocaeli Üniversitesinden ve Uludağ Üniversitemizden hocalarımızla bir araya geldik ve hadise sonrasında nelerin yapılması gerektiğini belirledik. Akademisyenlerimizin öncülüğünde çalışmalar başladı ve ilk kaymayı durdurma alanı olarak burası belirlendi. İlk etap çalışmalarda sona yaklaşıldı. Tabi bu çalışma üst etaplarda da devam edecek. Şu anda Belediyemiz 36 haneye kira yardımı yapıyor. Diğer sakinlerimiz de otellerde ve konuk evlerinde ikamet ediyorlar. Mühim olan yaşanan hadiseyi can kaybı yaşamadan atlatmamızdır. Süratle burada önceden belirlenen tedbirler yerine getiriliyor. Tedbirler yerine getirildikçe ne yapılacağı hususunda bir karar verilecek. Şu anda bölgeye geri dönüş söz konusu değil. Zemin sağlamlaştırma çalışmalarının ikinci etabı tamamlandığında daha net şeyler konuşabileceğiz."ifadelerini kullandı.

Vali İzzettin Küçük'e bölge incelemesinde Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.