Hava Durumu

Validen 1 Nisan tepkisi

Batman Valisi Yılmaz Arslan, bir gazetenin 1 Nisan şakası olarak verdiği ''Vali Yılmaz Arslan İstanbul valisi oluyor'' haberine tepki gösterdi. Vali, "Şaka da olsa amacını aşmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Validen 1 Nisan tepkisi

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'da yayınlanan bir gazetenin dünkü sayısında 1 Nisan şakası olarak yazdığı ''Vali Yılmaz Arslan İstanbul valisi oluyor'' şeklindeki habere tepki göstererek, ''Söz konusu haber şaka da olsa amacını aşmıştır. İnsanlar kişisel diyaloglarında şaka ve mizah yoluna başvurabilirler'' dedi.

Batman Gazetesi'nin ''Vali Yılmaz Arslan İstanbul Valisi oluyor'' şeklinde dün manşetten verdiği haberle ilgili yazılı açıklama yapan Arslan, söz konusu haberin şaka da olsa amacını aştığını belirtti.

Vali Arslan tarafından Batman Gazetesi imtiyaz sahibi Nizamettin İzgi'ye gönderilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Batman Gazetesi'nin 01.04.2013 tarihli sayısında ve internet sitesinde 'Valimiz İstanbul Valisi Oluyor' başlıklı haberiniz değerlendirilmiş olup, her ne kadar sonuna 1 Nisan şakası notu düşülmüş olsa da oluşturacağı algı ve sebep olabileceği yanlış anlaşılmalar nedeniyle tarafımızca hoş ve etik karşılanmamıştır. Söz konusu haber şaka da olsa amacını aşmıştır. İnsanlar kişisel diyaloglarında şaka ve mizah yoluna başvurabilirler. Ancak sizin ve bizim gibi kamu görevi yapan kişilerin kamu hizmeti üzerinden gayriciddi bir algıya sebebiyet vermeleri ya da imada bulunmaları mazur görülecek bir durum değildir. Ayrıca haberde önceki günlerde yaşanmış birtakım gelişmelere atıfta bulunularak aynı konunun tekrar gündeme getirilişini de iyi niyetle bağdaşık bulmuyoruz.

Bizler illerin valileri olarak şahsımıza tevdi edilen devleti, hükümeti ve tüm bakanları temsil görevinin yanı sıra, hizmet ve yatırımları yürütme sorumluluğunu büyük bir ciddiyet içinde ve hiç bir beklenti içine girmeden yerine getirme olgunluğuna müdrikiz. Aynı sorumluluğu ve hassasiyeti, birlikte görev yaptığımız basın mensuplarının da taşıması beklentimizdir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.