Hava Durumu

Validen, acılı aileye taziye ziyareti

Bursa Valisi Şehabettin Harput, geçtiğimi hafta iki grup arasında çıkan bir tartışma sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Yusuf Sevgi'nin ailesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2012 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Validen, acılı aileye taziye ziyareti

Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi İtimat Sokak'taki çıkan kavga nedeni ile hayatını kaybeden Yusuf Sevgi'nin ailesini ziyarete giden Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, mahalle halkı tarafından ilgi ile karşılandı. Bir anda sokakta bulunan çocukların arasında kalan Harput, 16 yaşında hayatını kaybeden Yusuf'un babası İzzet Sevgi ile kucaklaşarak acısına ortak oldu. Beraberindekiler ile Sevgi ailesinin evine giren Vali Harput, aile yakınları ile tek tek sarılarak baş sağlığı diledi. Yaşanan olayın bir kazadan ibaret olduğu belirten Harput, İnsan kaza ile kendi evladını veya kardeşini dahi vurabileceğini hatırlattı. Harput, "İki çocuk kavga ediyor. Bir anda öfke ile bir yanlış yaparak karşındakini vurabiliyor. Ne demiş atalarımız 'Hırs gelir göz kızarır, hırs gider yüz kızarır.' ne kadar güzel değil mi? Onun için bizler hırsla öfke ile değil akıl ile aklıselim ile hareket edeceğiz. Burada da kimsenin isteyerek yapmayacağı bir üzüntü yaşadık" dedi.

"ARAMIZA FİTME SOKMAK İSTEYENLER VAR"
Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın kardeş olduğunu ifade eden Harput, aman zaman zaman kardeşler arasında da sıkıntı olabileceğini belirtti. Harput, "Önemli olan böyle bir sıkıntı olduğu zaman onu hemen büyümeden kapatıp fitneye fırsat vermeden hoş görü ile bu işi kapatmaktır. Sizlere bunu yaparak çok güzel bir örnek oldunuz. Mağdur durumda olan kişi davacı olmasa bile devlet peşini bırakmaz. Devlet vatandaşın hakkının korur. Ama orada yaşanan bir hadiseyi orada bitirmek çok önemlidir. Burada biz beraber yaşayacağız. Her gün gördüğünüz kişiye selam verseniz içiniz açılır. Ama sevmediğiniz kişi ile karşı karşıya gelirseniz insanın canı sıkılır. Peygamber efendimiz onun için demiş aranızda ki selamı yayınki aranızdaki husumet ve kin duygularını kaldırıp, dostluk ve kardeşlik duygularınızı pekiştirsin. Ülkemizde hepimiz biliyoruz ki birileri kardeş kavgasını çıkarmak istiyorlar. Fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Fitneye alet olmayınız. Dolayısı ile bize biri yanlış yaptıysa biz o yanlışı yapmayacağız" diye konuştu.

Aile ile çay eşliğinde edilen uzun uzun sohbetin ardından vedalaşarak evden çıkan Harput, dışarıda çocukların sevgi seli ile karşılaştı. Çocuklara ufak armağanda bulunmak isteyen Vali Harput, daha sona hediyeleri daha sonra dağıtması için acılı aileye takdim etti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.