Hava Durumu

Validen çalışanlara maç izni

Dünya Kupası'ndaki en önemli sınavını dün Almanya karşısında veren ABD milli futbol takımına New York Valisi büyük destek verdi. Vali bu önemli maç için tüm çalışanlara öğle tatilinde 1 saat fazladan izin verilmesi talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Validen çalışanlara maç izni

ABD milli futbol takımının teknik direktörü Jurgen Klinsmann dün Almanya ile oynadıkları kritik maç öncesi Twitter’dan tüm ABD’lilerin desteğini istedi ve bir mazeret kağıdı paylaşarak patronlardan çalışanlara maçı izlemeleri için izin vermelerini istedi.

Klinsmann’ın Twitter’dan mazeret kağıdı yayınlaması üzerine New York Valisi Andrew Cuomo harekete geçti.

Vali Cuomo maç saatlerine denk gelen bir saatlik öğle yemeği iznini iki saate çıkardı. Teknik direktöre bir mektup yazarak Twitter'da paylaşan Cuomo, “New York eyaleti olarak takımımızın arkasındayız” dedi.

Mektubunda "ABD-Almanya maçını izlemeleri için tüm New Yorklu çalışanların öğle izni saat 12’de başlamak üzere iki saate çıkarılmasını onaylıyorum. Tüm New Yorklular adına takıma şans diliyorum. New York kazanacağımıza inanıyor” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama da maçı Air Force One uçağıyla Minneapolis’e seyahati sırasında izledi.

Dışişleri Bakanı John Kerry ise maçı Paris Büyükelçiliği’nde çalışanlarla birlikte izledi. Kerry’nin maç izlerken çekilmiş fotoğrafını Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki Twitter hesabından paylaştı.

Dün G grubunda oynanan maçı Almanya attığı bir golle kazanmasına rağmen ABD, ikinci tura kalan takımlar arasına adını yazdırmayı başardı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.