Hava Durumu

Valve bazı oyuncuları "sessize almayı" sağlayacak

Valve, Steam ile birlikte denetleme sistemini geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcıların bildirdiği şikayetler dahilinde yeni bir hamle yapmaya hazırlanan Valve CS:GO için yeni bir karara varıyor. Küfür eden ya da hakaret içerikli konuşan kişileri sessize almanın yeni bir yöntemini ortaya koymaya başlayan Valve, bu adımıyla bazı oyuncuların sessini kesecek gibi duruyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Valve bazı oyuncuları "sessize almayı" sağlayacak

Valve CS:GO için yeni bir sessize alma kararı alıyor

Bildiğiniz gibi çevrim içi olarak oynan birçok oyunda kullanıcıların yaşı, kültürel bağlantıları ve oyunu oynama kabiliyeti değişiyor. Bu noktada sizin oyun oynama deneyiminiz ile bir başkasınınki değişebiliyor. Bu nedenle bazı oyuncular oyun içinde bulunan sesli sohbeti kötü amaçlar için kullanabiliyor.

Oradan karşı takıma küfür ve hakaretler ettiği gibi kendi takım arkadaşlarının da oyun oynama motivasyonunu düşürebiliyor. CS: GO ise bu bahsettiğimiz senaryonun oynandığı bir tiyatro sahnesini anımsatıyor. Öyle ki Valve'nin yaklaşan denetim sistemiyle birlikte artık kullanıcıların gönderdiği raporların dikkate alınma oranı da artacak ve yaptırımları olacak. Peki sistem nasıl işleyecek?

Öncelikle Valve CS: GO içinde küfürlü ya da hakaret içerikli konuşan bir kişinin ne kadar sayıda raporlandığını inceleyecek. Söz konusu raporların sayısı hakkında yorum yapmayan Valve, kullanıcının ne zaman uyarılacağının belli olmadığının altını çizelim. Valve bu incelemeleri doğrultusunda aynı kişinin bu durumunu sürdürmesi halinde onu tüm kullanıcılara karşı ''sessize alacak''. Yani kullanıcı konuşsa dahi kimse onun sesini duymayacak. Ama elbette bunun da bir sınırı var. Eğer o kişiyi duymak isteyen olursa, manuel olarak girip kişinin sesini tekrar açabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.