Hava Durumu

VAR doğru çalışmıyor

Merkez Hakem Kurulu eğitim danışmanlığına getirilen Jaap Uilenberg, Türkiye'de Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin (VAR) sağlıklı işlemediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2019 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2019 07:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
VAR doğru  çalışmıyor

Hollandalı hakem, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'ne verdiği demeçte, sistemin sağlıklı çalışması için yeniden Türkiye'ye geldiğini söyledi. Jaap Uilenberg, "Tüm dünyada uygulanması gereken tek bir VAR protokolü var. Başka bir protokol yok. VAR kullanılan ülkelerde sadece bu protokol uygulanmalı. Dolayısıyla Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) Direktörü David Elleray, Türkiye'de VAR'ın uygulanma şeklinden çok da memnun değil. Bu protokolden biraz farklı bir yönde gidildiğini, protokole çok fazla uyulmadığını düşünüyor." diye konuştu.

MAÇI YÖNETEN DEĞİL

Hollandalı Hakem Jaap Uilenberg "Burada bulunmamın nedenlerinden birisi protokolün uygulanma şeklini yeniden UEFA çizgisine çekmek. Çünkü tüm dünyada uygulanan tek bir protokol var. Türkiye'de uygulanan protokol farklı bir protokol olmamalı. Dolayısıyla ilk hedefimiz ve asıl olması gereken uygulamanın şeklini protokole döndürmek." dedi. Uilenberg ayrıca, "VAR maçı yöneten kişi değildir. Sahada asıl olan kişi hakemdir. VAR sadece sahada ihtiyaç duyulan pozisyonlarda hakeme yardımcı olan kişidir. Dolayısıyla bu sürecin bu şekilde işlemesi gerektiğini unutmamamız gerekir. VAR sadece bir araçtır. Maçı yöneten asıl kişi değildir. VAR'ın protokolünde yazan ilk cümle şudur; "Minimum müdahale; maksimum fayda..." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.