Hava Durumu

Vatan mahallesine "Sevgi Bahçesi"

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmalarını sağlayacak sosyal donatı alanlarına bir yenisini daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatan mahallesine "Sevgi Bahçesi"

Son dönemde yapılan yatırımlarla ilçedeki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısı 346'ya, yeşil alan sayısı ise 415'e ulaştı. Mevcut 35 parkta uygulanan revizyonla plastik oyun aleti montajı yapılırken, vatandaşların sağlıklı yaşam koşullarına katkıda bulunmak amacı ile 38 parka da spor ve kondisyon aleti kazandırıldı.

Vatan Mahallesine kazandırılan Sevgi Bahçesi Parkı 923 metrekare toplam kullanım alanına sahip. Parkın 641 metrekaresi yeşil alan olarak planlanırken, tesisin bünyesinde çocuk oyun grubu, spor aletleri, bank ve masa gibi donatı aletleri bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini Yıldırım'da hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu dönüşüm hamlemizi insanlarımızın refah seviyesini yükseltecek sosyal donatı alanlarıyla destekliyoruz. Şehirlerin yaşanabilirlik düzeyinin en önemli göstergeleri spor alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesislerdir. İlçemizde bu alanların sayısını arttırmak adına yoğun bir mesai sarf ediyoruz" dedi.

Vatan Mahallesi'ne kalıcı hizmet olarak kazandırılan Sevgi Parkı'nın Yıldırım'ın çehresini güzelleştirdiğini vurgulayan Edebali, "Göreve başlarken plansız yapılaşma ile mahzunlaşan, içine kapanan Yıldırım'ı tekrar canlandırmak adına ekibimizle birlikte and içtik. Yıllardır kangren hale gelmiş sorunlara kalıcı çözümler üretmek için işe koyulduk. Gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakmak adına teknik kadrolarla bilimsel çalışmaları ortaya koyarak yarınların Yıldırım'ını inşa edecek, altın çağı yaşatacak dönüşüme başladık. Kentsel dönüşümde fiziki ve sosyal alanlar, yollar, ticari alanları yeniden planladık. Türkiye'de bin 125 hektarlık modern tasarım planlaması yaptık" dedi.

Yıldırım'ın artık modern yüzüyle anılmaya başlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, "Yıldırım'a hizmetler sağanak halinde yağıyor. Başkanımızı yaptığı fedakarca çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Ülkemiz geliştikçe vatandaşlarımızın talepleri haklı olarak artıyor" diye konuştu.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, "İdeal şehir hedefini yakalamak için fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümünde yaşandığını görüyoruz. Parkın Vatan Mahallesi'ne kazandırılmasına emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.