Hava Durumu

Vatandaşın cebini yakacak düzenleme!

Bazı vergi, harç ve cezaların artırılmasında kullanılacak olan yeniden değerleme oranı 2018 için yüzde 23,73 olarak belirlendi. Buna göre önümüzdeki yıl pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları ve motorlu taşıt vergisi yüzde 23,73 artacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaşın cebini yakacak düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığının (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yıl için yeniden değerleme oranı, yüzde 23,73 olarak belirlendi. Bu kapsamda gelecek yıl pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları ve motorlu taşıt vergisi yüzde 23,73 artacak.

2018 YILINA AİT SON GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN DE UYGULANACAK

Tebliğde, Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesinde, yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu belirtilen tebliğde, bu oranın Bakanlıkça Resmi Gazete ile ilan edileceği hükmünün yer aldığı ifade edildi. Bu kapsamda, yeniden değerleme oranının 2018 için yüzde 23,73 olarak tespit edildiği aktarılan tebliğde, söz konusu oranın 2018 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacağı kaydedildi.

GELECEK YIL VERGİLER YÜZDE 23,73 ARTACAK

Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanan tebliğlerin yürürlükte kalacağı da aktarıldı.Buna göre, gelecek yıl pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları ve motorlu taşıt vergisi yüzde 23,73 artırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.