Hava Durumu

Vatandaşın parasıyla, sefa yaptılar!

Yapılan incelemede çete lideri Mehmet E. (35) ve üyelerinin vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla yat alıp, Akdeniz ve Ege Denizi'nde tura çıktığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vatandaşın parasıyla, sefa yaptılar!
Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları vatandaşlara PKK ve KCK terör örgütüne hesaplarından para aktarıldığını söyleyerek korkutup milyonlarca liralarını dolandıran çite lideri ve arkadaşlarının dolandırdıkları paralarla yat alıp, Antalya ve İzmir'de kadınlarla yediği ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, telefonla arayıp Ergenekon, PKK ve KCK terör örgütleriyle tehdit ettikleri kişilerin paralarını dolandıran şahısların yakalanması için Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda çalışma başlattı. 7 ay süreyle yapılan teknik takip sonucunda 123 şüphelinin Türkiye genelinde aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, komiser, başkomiser, cumhuriyet savcısı ve cumhuriyet başsavcısı olarak tanıtıp, Ergenekon, PKK ve KCK terör örgütlerine para transferi yapıldığını, telefonlarından emniyet ve adliye yetkililerine küfürlü mesajlar gönderildiğini, kimlik bilgilerini ele geçiren örgütün birçok şahsın hesabından para çektiğini, kendisinin de hesabının boşaltılacağını, suçluların yakalanmasına yönelik gizli bir operasyon yürütüldüğünü, kimseye bilgi aktarmaması gerektiğini, bu şahısların yakalanmaması halinde suçun kendisine kalacağını ve ceza alacağını söyledikleri, korkutup kandırdıkları bu kişilerden hesaplarına para yatırmalarını sağlayarak milyonlarca lira dolandırdığını tespit etti.

Bu bilgiler doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Adana Emniyet Müdürlüğü'nce merkez Şanlıurfa olmak üzere Adana, Mersin, Ankara, Antalya, Gaziantep, Hatay, Burdur, İstanbul, İzmir, Kars, Adıyaman, Konya ve 18 ilçede 64 ayrı adrese şafak vakti "Polis-Savcı" adlı bir operasyon düzenleyerek, 109 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çete lideri ise Konya'da kız istemeye gittiği sırada yakalandı. Polisin yaptığı aramalarda 196 gram altın, 33 cumhuriyet altını, 2 yarım altın, 1 bilezik, 6 çift küpe, 3 yüzük, 10 otomobil, 5 traktör, 6 çalıntı motosiklet, 640 bin TL, 4 av tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildi.

Yapılan incelemede çete lideri Mehmet E. (35) ve üyelerinin vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla yat alıp, Akdeniz ve Ege Denizi'nde tura çıktığı belirlendi. Çete liderinin yatına çok sayıda turist ve Türk kızlarını alarak eğlence yaptığı ortaya çıktı. Özellikle çete liderinin Antalya ve İzmir'de tatil yerlerinde eğlendiği, çete üyelerine kendisine masaj yaptırdığı da belirlendi. Çete üyelerinin Adana Emniyeti'ndeki sorgusu devam ederken, zanlıların yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.